Demonstrații și exerciții de pregătire ale pompierilor hunedoreni, la Castelul Corvinilor

Home Stiri la zi Demonstrații și exerciții de pregătire ale pompierilor hunedoreni, la Castelul Corvinilor
Demonstrații și exerciții de pregătire ale pompierilor hunedoreni, la Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor de la Hunedoara devine, preț de câteva ore în ziua de marți 17.08.2021, începând, teren de instrucție pentru pompierii alpiniști din cadrul ISU Hunedoara. Aici, începând cu ora 10,00 se va derula unul dintre cele mai dificile antrenamente ale pompierilor alpiniști.

Primul exercițiu va consta in stabilizarea, extragerea și transportul unei victime cu ajutorul unui sistem de linii tensionate (tiroliană) pe o distanță de aproximativ 90 de metri, din turnul Castelului până în zona de siguranță (platou exterior). Al doilea antrenament va consta in stabilizarea , extragerea și transportul unei victime cu fracturi multiple( accident de muncă), cu targa, printr-un rapel dirijat de pe schele din spatele castelului până la ambulanță aflată în exterior.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, cpt. Cristian Morar, evenimentul constituie primul antrenament cu public de până acum al pompierilor alpiniști

Această serie de exerciții va fi precedată de o alta, desfășurată luni 16 august și constituie o premieră în ceea ce privește antrenamentul de descarcerare cu alpiniști al pompierilor militari. Acesta va consta în realizarea unei operațiuni de descarcerare și extragere a unei victime dintr-un autoturism aflat în plan inclinat de aproximativ 70 de grade. Pe toată durata descarcerării salvatorii vor fi asigurați in corzi de alpinism.