Tudor Nicolau, reprezentantul Văii Jiului la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Rusia

Home Educație Tudor Nicolau, reprezentantul Văii Jiului la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Rusia
Tudor Nicolau, reprezentantul Văii Jiului la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Rusia

Tudor Cristian Nicolau este fără îndoială un copil special. Ambițios, curajos și pasionat de tot ceea ce înseamnă sportul și aventura, Tudor urcă cu siguranță în topul tinerilor de excepție ai Văii Jiului, anul acesta el fiind desemnat să reprezinte Valea Jiului și România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Kazan, Rusia, din ianuarie 2022.

Tudor Cristian Nicolau este unul dintre cei 24 de sportivi Special Olympics România care vor concura în proba de schi alpin (nivel intermediar) de la această competiție.

Tudor  are 17 ani și locuiește în Vulcan. Este elev la Colegiul Economic Hermes din Petroșani. A participat la taberele de pregătire din Parâng (2019-2020-2021) și Păltiniș (2020). Îi plac foarte mult drumețiile și este foarte priceput la kendama. Tudor este, de asemenea, Sportiv Lider, iar în această calitate, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale de la Deva, 2019, Tudor a rostit discursul din partea sportivilor.

Pentru a ajunge în Kazan, Rusia, Tudor are însă nevoie de sprijinul întregii comunități, pentru că participarea la acest eveniment sportiv mondial este una costisitoare, depășind posibilitățile familie ! De aceea, vă invităm să susținem împreună visul lui Tudor de a deveni campion, printr-o mică donație care-i poate însă asigura drum bun către victoria olimpică mondială, la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Kazan, Rusia, din ianuarie 2022. Donațiile se pot face urmând linkul următor: https://specialolympics.ro/implica-te/doneaza/