Start într-o nouă ediție a ”Nedeii Vulcănene” – Zilele municipiului Vulcan

Home Administrație Start într-o nouă ediție a ”Nedeii Vulcănene” – Zilele municipiului Vulcan
Start într-o nouă ediție a ”Nedeii Vulcănene” – Zilele municipiului Vulcan

Începând de astăzi și până duminică, la Vulcan se derulează o serie de evenimente sportive, culturale și artistice, în cadrul celui mai apreciat eveniment public al acestei comunități, Nedeia vulcăneană, cel mai longeviv de acest fel din istoria Văii Jiului.

Evenimentele debutează cu întrecerile sportive de masă, la care sunt invitați, în primul rând copiii, dar și toți cei care doresc să facă mișcare în cadrul concursurilor de ciclism, role și cros. În plus, cei mai mici sunt invitați să-și demonstreze măiestria la desene pe asfalt. Toate aceste competiții sunt programate să aibă loc astăzi pe Bulevardul Mihai Viteazu, cu începere de la ora 10,00. Înscrierile se fac de la ora 8,00 la poarta de intrare a Primăriei municipiului Vulcan.

Tot miercuri, de la ora 18,00 este programată o conferință cu tema ”Jertfa Unirii noastre !” susținută de actorul Dan Puric, surpriza din acest an oferită de organizatorii Nedeii vulcănene la ediția de anul acesta. Evenimentul va avea loc la sala Cinematografului ”Luceafărul”, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sala de spectacol. Tot aici, în foaier, vor fi expuse fotografiile cu mineri realizate de fotoreporterul Mugurel Vărzariu.

Joi, 19 august este programată premierea familiilor vulcănene care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Nedeia vulăcneană continuă vineri, 20 august, cu un program special de desene animate pentru copii, care vor rula gratuit pentru aceștia, la Cinematograful ”Luceafărul”, începând cu ora 10,00. De la ora 11,00 pe Bulveradul M. Viteazu este programată o simulare de accident cu intervenție specifică, la care participă: Crucea Roșie Vulcan, asociația SALVITAL, Poliția Locală, Poliția Națională, Pompierii, după care mașinile vor rămâne expuse pe bulevard pentru a le prezenta copiilor. De la ora 15,00, în sala de Consiliul a Primăriei din Vulcan se va desfășura un simpozion derdicat rolului bătăliilor de la Pasul Vîlcan în Marele Război al Reîntregirii, iar de la ora 19,00 va avea loc o retragere cu torțe de la Cimitirul Eroilor de lângă biserica ortodoxă de la Coroiești până la Primărie. Vineri seara deschide și serie spectacolelor nedeii, prima zi de concerte fiind dedicată muzicii populare, invitatul special din acest an fiind îndrăgitul artist Constantin Enceanu.

Sâmbătă, 21 august, activitățile Nedeii vulcănene se deschid la Pasul Vîlcan, acolo unde, cu începere de la ora 11,00 este programată o nouă ediție a tradiționalului eveniment organizat de autoritățile locale vulcănene și Asociația Cultul Eroilor – Regina Maria. În fața Memorialului Eroilor de la Pasul Vîlcan va avea loc un ceremonial militar și religios, dar și reconstituirea unei scene de luptă din Primul Război Mondial. Seara zilei de sâmbătă este dedicată concertelor artistice care vor avea loc pe scena în aer liber din zona centrală a Bulevardului M. Viteazu, cu începere de la ora 19,00, invitatul special al acestora fiind Dorian Popa, cărora li se vor alătura ADDA, Zanny ș.a. La finalul concertului artistic este programat și un foc de artificii.

Duminică, 22 august, Nedeia Vulcăneană continuă, cu un nou program de desene animate gratuite pentru copii,  care vor rula la Cinematograf, începând cu ora 13,00. De la ora 14,00 pe bulevardul central copiii se vor putea întâlni cu “Statuile Vivante” realizate de actorii Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu Petroșani. De la ora 16,00 tot pe Bulevardul M. Vietazu este programată o demonstrație de arte marțiale, cu participarea mai multor cluburi sportive din Valea Jiului. Iar de la ora 19,00, pe scena ”Nedeii vulcănene”, vor urca cei mai talentați artiști locali.
”Am încercat să construim un program al Nedeii Vulcănene care să răspundă așteptărilor cât mai multor locuitori ai municipiului nostru, de la cei mai mici până la cei în vârstă. Sperăm că, în mare măsură, am reușit să facem acest lucru și vă invit, dragi vulcăneni, să participați la evenimentele Nedeii Vulcănene, să ne bucurăm împreună, să ne omagiem împreună istoria, eroii și valorile comunității noastre, să fim împreună ca o frumoasă și unită comunitate, pentru că și astfel demonstrăm că rămânem oameni. Tuturor vulcăneneilor, cu prilejul acestei sărbători a întregii noastre comunități, vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături și vă doresc distracție plăcută !”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.