Caravana medicală în premieră națională la Costești, în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Caravana medicală în premieră națională la Costești, în județul Hunedoara
Caravana medicală în premieră națională la Costești, în județul Hunedoara

În continuarea acțiunilor de tip „Caravana medicală”, organizate de Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu’’, în colaborare cu UMF ,,Victor Babeș’’ Timișoara, destinate evaluării stării de sănătate și vaccinării împotriva „COVID 19”, se va organiza, în premieră națională, la Costești, comuna Orăștioara de Sus, în data de 21.08.2021, prima acțiune a „Proiectului de voluntariat complex”, ce implică o parte medical-educațională și una culturală. Activitățile medicale vor avea loc la Tabăra școlară de la Costești, iar proiecția de filme documentare și artistice va avea loc în aer liber, în zona scenei din proximitatea râului Costești, cu respectarea reglementărilor în vigoare pentru prevenirea transmisiei infecției Covid-19.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian spune că Instituția Prefectului susține și sprijină organizarea acestei importante acțiuni destinată sănătății populației din zonele rurale hunedorene, inițiată de Prof. dr. Dorel Sandesc, născut în comuna Orăștioara de Sus.

Activitățile medicale se vor desfășura între orele 8:30-16:30;

Persoanele care doresc să facă analize de laborator trebuie să se prezinte la Tabara Costești în intervalul orar 8:15 – 9:15 pentru recoltare, fără să mănânce înainte;

Persoanele care vin la consultații sau/și vaccinare trebuie să aducă un act de identitate (buletin, carte de identitate) și documentele medicale pe care le are de la consulturi sau internări anterioare;

Consulturile medicale nu sunt condiționate de vaccinare;

Caravana cinematografică va începe difuzarea de filme începând cu ora 20:30.

La Punctul de vaccinare, special amenajat și acreditat, se va asigura, pentru cei care doresc, vaccinarea cu vaccin Pfizer sau Johnson&Johnson.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, recomandă tuturor locuitorilor din zona Munților Orăștiei să participe în număr cât mai mare pentru a-și evalua starea de sănătate și pentru a se proteja, prin vaccinare împotriva, „COVID 19”.

Evaluarea stării de sănătate și vaccinarea vor fi efectuate cu specialiști din Centrul universitar Timișoara, în colaborare cu personal medical de la Spitalul Municipal Orăștie. Echipele medicale vor asigura consulturi, analize de laborator, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități.