Israel Galván, Akram Khan Company și Sol Dance Company, în programul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Home Cultură Israel Galván, Akram Khan Company și Sol Dance Company, în programul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
Israel Galván, Akram Khan Company și Sol Dance Company, în programul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Trei dintre cele mai mari nume ale coregrafiei mondiale, Israel Galván, Akram Khan Company și Sol Dance Company, sunt prezente cu reprezentații memorabile în programul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Ritualul primăverii”, în regia și coregrafia lui Israel Galván, este programat începând cu ora 18:00, la Filarmonica de Stat, unde publicul se va putea bucura de măiestria dansatorului spaniol, alături de arta a două pianiste românce, Andrada Ștefan și Sabina Oprea.

„Galván se află pentru prima dată față în față cu o partitură… Ceea ce nu înseamnă că totul e deja scris. Pentru cei trei artiști îndrăzneți, „Ritualul primăverii” oferă pericole dintre cele mai seducătoare. Iar ei își propun să ajungă la măduva acestui colos al muzicii, ce sfidează toate legile anatomiei muzicale. Mai mult, încearcă să recapteze esența, muzica așa cum este ea înainte de a fi transpusă pe hârtie”, este modul în care este descris acest spectacol.

Cea de-a doua întâlnire cu talentul incontestabil al unui artist de nivel mondial este programată la ora 20:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Lulu.

Spectacolul „Diavolul din noi”, al Akram Khan Company, este creat și interpretat de Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Asa Pratt, James Vu Anh Pham, în regia și coregrafia lui Akram Khan.

Noul spectacol al lui Akram Khan prezintă un capitol zbuciumat din viața tânărului Ghilgameș, povestită de același personaj la vârstă înaintată, pe patul de moarte. Istorisirea urmărește domesticirea de către Ghilgameș a sălbaticului Enkidu și prietenia dintre cei doi, călătoria acestora în pădurea de cedri în care trăiesc tot felul de creaturi sălbatice și de spirite, dar și uciderea monstrului Humbaba.

„De-a viața”, o producție a Sol Dance Company – House of Dance, cu textul și coregrafia de Eyal Dadon, este un spectacol ce are ca temă capacitatea noastră de a ne privi cinic, de a râde de noi înșine și, în special, de a ne analiza obsesia față de frumusețea externă, spune reprezentanții companiei.

Este programat în 25 și în 26 august, ora 21:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în 27 august la ora 20:00.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.