Congresul UDMR va adopta o viziune despre dezvoltarea și modernizarea țării pe termen mediu și lung

Home Politică Congresul UDMR va adopta o viziune despre dezvoltarea și modernizarea țării pe termen mediu și lung
Congresul UDMR va adopta o viziune despre dezvoltarea și modernizarea țării pe termen mediu și lung

Congresul UDMR, care se va desfășura la Sângeorgiu de Mureș în 17 septembrie a.c., va adopta o viziune despre dezvoltarea și modernizarea țării pe termen mediu și lung, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, luni, la Deva, într-o conferință de presă.

Deputatul european a arătat că Uniunea se află într-o perioadă de activitate intensă, lucrându-se la modificarea statutului, dar și la o strategie care va reprezenta viziunea UDMR cu privire la provocările demografice, la relaxarea economiei, dar și la tranziția verde și digitală, absorbția fondurilor europene, la agricultură, la dezvoltarea regională etc.

”Congresul nostru din 17 septembrie care este unul ne-electoral va reuni 846 de delegați, reprezentând organizațiile teritoriale. Împreună cu invitații, vom fi în jur de 1000 de participanți. Este un congres în care vom discuta modificările menite să actualizeze Statutul UDMR, dar vom dezbate și propunerile pentru noua viziune referitoare la modernizarea și dezvoltarea țării, a Transilvaniei, a comunității noastre. Săptămâna aceasta, ne vom întâlni la Cluj, în cadrul Consiliului Economic al UDMR pe care îl coordonez, pentru a finaliza documentul cu care ne vom prezenta în fața congresului. În pregătirea congresului, tot în această săptămână, ne vom întâlni în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali”, a informat Winkler. El a precizat că Organizația Județeană Hunedoara a UDMR și-a desemnat deja cei 14 delegați care vor participa la congres, dintre aceștia 3 fiind reprezentanți ai organizației de tineret, iar două ale celei de femei.

În aceeași conferință de presă, Iuliu Winkler a mai amintit faptul că, în această perioadă, la nivelul filialei județene a UDMR se lucrează intens la organizarea Zilelor Maghiare din județul Hunedoara, care se vor desfășura în perioada 18-26 septembrie. ”În această toamnă, vom organiza Zilele Maghiare în format fizic, în toate localitățile din județ unde trăiesc comunitățile noastre. Le mulțumim primăriilor din Deva, Hunedoara, Petroșani și Lupeni pentru sprijinul pe care ni-l acordă pentru realizarea activităților. În acest an, invitații speciali ai Zilelor Maghiare vor fi Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” și Fundația Sfântul Francisc, ambele din Deva. Ca întotdeauna, îi așteptăm pe toți hunedorenii să participe la manifestările din cadrul Zilelor Maghiare”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara.