Centenarul FC Corvinul, aduce la Hunedoara elita fotbalului românesc

Home Stiri la zi Centenarul FC Corvinul, aduce la Hunedoara elita fotbalului românesc
Centenarul FC Corvinul, aduce la Hunedoara elita fotbalului românesc

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din municipiul Hunedoara. Aceasta se numea „FERO SPORT” Hunedoara, schimbându-şi ulterior denumirea, de mai multe ori, consacrându-se mai apoi sub numele de „Corvinul Hunedoara”, una din cele mai îndrăgite cluburi de fotbal din județul Hunedoara din toate timpurile.

Centenarul fotbalului hunedorean va fi marcat, la finalul acestei săptămâni, într-o serie de manifestări publice organizate de Consiliul județean Hunedoara în parteneriat cu Primăria municipiului Hunedoara. Evenimentul, intitulat „Fotbal Centenar Corvinul”, este programat pentru sâmbătă, 4 septembrie 2021, începând cu ora 17,00 pe stadionul ”Michael Klein” din municipiul Hunedoara unde va avea loc o ceremonie în cadrul căreia foşti jucători, antrenori, conducători şi colaboratori ai clubului hunedorean de fotbal vor fi omagiaţi de autoritățile locale și județene, împreună cu suporterii clubului hunedorean. Tot cu acest prilej, va avea loc și un meci de fotbal care va pune față în față „generaţia de aur” a Naţionalei României şi „generaţia de aur” a Corvinului. Sărbătoarea va continua cu un concert al trupei „Compact”, urmat de focuri de artificii.

Accesul publicului la acest eveniment este liber, iar organizatorii dau asigurări că evenimentul se va derula cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Programul complet al evenimentului este următorul:

Programul evenimentului:

  • Vineri, 3 septembrie 2021, ora 17.00 – conferinţă de presă în „Sala Albastră” a Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”.
  • Sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 11.45 – vernisaj „Fotbal Centenar Corvinul în imagini şi simboluri” – expoziţie de fotografie, programe de meci şi insigne – „Galeria de Arte” Hunedoara; ora 12.30 – depunere coroane de flori la statuia lui Michael Klein.
  • Sâmbătă, 4 septembrie 2021 – Stadionul „Michael Klein”, ora 17.00 – ceremonie de acordare a unor diplome şi plachete aniversare; ora 18.00 – meci demonstrativ între „generaţia de aur” a echipei Naţionale a României şi „generaţia de aur” a echipei F.C. Corvinul; ora 19.30 – concert al trupei „Compact”.