Pompierii din Valea Jiului care au luptat cu focul în Grecia, premiați la revenirea acasă

Home Stiri la zi Pompierii din Valea Jiului care au luptat cu focul în Grecia, premiați la revenirea acasă
Pompierii din Valea Jiului care au luptat cu focul în Grecia, premiați la revenirea acasă

După o misiune care a durat 10 zile, timp în care au ținut piept incendiilor din apropierea Atenei, din regiunile Vilia și Megara, cei trei pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri de la Petroșani care au făcut parte din rândul celor peste 150 de pompieri militari din România car4e au acționat în Grecia, s-au întors acasă.

Plutonier adjutant șef Cofaru Mircea Aurelian, Plutonier adjutant șef Schneider Arthur și Plutonier adjutant Lina Adrian au fost primiți ca adevărați eroi, iar reprezentanții autorităților publice locale de la Petroșani le-au organizat chiar o mică festivitate, în cadrul căreia au fost distinși cu diplome de excelențe. ”Suntem mândri de acești pompieri cu multă experiență din cadrul Detașamentului de Pompieri de la Petroșani care au sărit în sprijinul colegilor lor eleni și au contribuit activ la salvarea de bunuri și, mai ales, de vieți omenești. Pentru eroismul și profesionalismul de care au dat dovadă în timpul acestei misiuni dificile, am dorit să le transmit mulțumirile, recunoștința și prețuirea mea, a administrației publice locale și, deopotrivă, a întregii comunități”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cei trei pompieri din Valea Jiului s-au bucurat de onoruri speciale și din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura din care fac și ei parte. Astfel, acestora le-au fost înmânate brevetele pentru ”Emblema de onoare a D.S.U”, din partea șefului DSU, Raed Arafat.

Comandantul Detașamentului de Pompieri de la Petroșani, Cristian Baleia, se declară la rândul său onorat de activitatea colegilor săi. ”Sunt deosebit de onorat că în echipa Detașamentului de Pompieri de la Petroșani avem nu doar buni profesioniști în gestionarea situațiilor de urgență, ci și oameni de o mare probitate morală. Vreau să vă spun că acești colegi ai noștri care au plecat în misiunea din Grecia, cu doar foarte puțin timp înainte au avut o altă misiune deosebit de dificilă în Munții Șureanu, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu de pădure. De altfel, în decursul carierei lor au participat la numeroase intervenții similare, în fondurile forestiere amenințate de flăcări, de aceea este evident că aveau experiența necesară și au reprezentat cu succes detașamentul de pompieri Petroșani și în misiunea din Grecia”, a declarat Cristian Baleia, comandantul Detașamentului de Pompieri de la Petroșani.

Cinste lor, pompierilor !