Expoziție de artă plastică a membrilor UAP Alba la galeria Ianza din Petroșani

Home Cultură Expoziție de artă plastică a membrilor UAP Alba la galeria Ianza din Petroșani
Expoziție de artă plastică a membrilor UAP Alba la galeria Ianza din Petroșani

După un an și jumătate de când, pe fondul crizei sanitare, galeria de artă din Petroșani a Fundației Ianza-Art Intecultural din Valea Jiului nu a mai găzduit evenimente culturale, în această lună Cristian Ianza, curatorul galeriei de artă din Petroșani este de părere că a sosit timpul reîntâlnirii cu publicul iubitor de artă din Valea Jiului.

În acest scop, Fundația Ianza-Art organizează vernisajul unei expoziții de artă care-i are în centrul atenției pe artiștii plasticii din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – Filiala Alba, împreună cu care Sergiu Ianza a reușit, în ultima perioadă, organizarea mai multor evenimente expoziționale în țară și în străinătate. Evenimentul va avea loc în data de 9 septembrie 2021, ora 18,30 la galeria Fundației Ianza din Petroșani, situată pe strada Timișoara nr. 1 (Castelul Ianza).

”Mă bucur că putem relua seria evenimentelor expoziționale și la galeria de artă a fundației noastre de la Petroșani. Această expoziție a artiștilor plastici din Alba a mai fost prezentată în cadrul unor evenimente pe care le-am organizat la galeria Fundației Ianza din Marktrodach (Germania) și evident la Alba Iulia. Invit publicul din Valea Jiului să participe la această expoziție, care îmi doresc să fie doar debutul unui sper cât mai lung și mai des șir de evenimente similare pe care să le putem organiza la Petroșani”, a declarat artistul plastic Cristian Ianza, președintele Fundației Ianza-Art.

La vernisajul expoziției de arte vizuale vor fi prezentate lucrări ce aparțin unui număr de 23 de artiști, cu toții membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Alba. Este vorba despre artiștii: Crinela Antonescu, Livia Bar, Bianca Bogdan, Ioan Bogdan, Daniel Bordeu, Daniela Burnete, Cătălin Cioancă, Dan Crecan, Antonela Giurgiu, Mircea Iepure, Ana Jilinschi, Ștefan Lipot, Eugen Macinic, Floare Muntean, Dana Ortelecan, Ana Pantea, Angela Petruța, Cristina Pop, Alexandru Rădulescu, Adelina Sasu, Aurel Sârbu, Diana Țuculescu și Gheorghe Urdea. Aceștia prezintă în expoziția de la Petroșani lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă.