Beatrice Mikloș, dublă campioană a Europei la tir cu arcul, la individual și pe echipe

Home Stiri la zi Beatrice Mikloș, dublă campioană a Europei la tir cu arcul, la individual și pe echipe
Beatrice Mikloș, dublă campioană a Europei la tir cu arcul, la individual și pe echipe

Echipa de tir cu arcul a României, din cadrul căreia au făcut parte și sportivii din Valea Jiului Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu, a obținut cele mai bune rezultate din istorie în cadrul Campionatelor Europene de Field care s-au desfășurat, în perioada 3-12 septembrie 2021 la Porec, în Croația.

Astfel, după ce sâmbătă, în finala probei pe echipe, lotul feminin de tir cu arcul al României a cucerit, în premieră, titlul de campioană europeană, duminică a venit și vestea că Beatrice Mikloș, sportivă de top a secției de tir cu arcul din Valea Jiului a SCM Deva, și-a adjudecat medalia de aur, devenind prima campioană europeană a României din istorie, divizia olimpică. Beatrice Miklos a avut un parcurs excelent la acest concurs, reușind în finală să treacă de Metka Obljubek (din Slovenia) cu scorul de 52-50. România a mai obținut încă un loc pe podium, la individual feminin, prin sportiva Elena Topliceanu (din Iași) care a adus României prima medalie de bronz obținută la Campionatele Europene de Field din istoria competiției.

Foarte puțin a lipsit ca și la proba de individual masculin, România să cucerească titlul de campioană europeană prin Mario Țîmpu (din Valea Jiului), acesta pierzând însă la săgeata de baraj întrecerea cu Frantisek Hermanek (din Cehia), după un scor final de 55-55, ierarhia celor doi fiind diferențiată la doar 3 milimetri. Chiar și așa, Mario Țîmpu obține medalia de argint a Campionatului European de field, consemnând de asemenea o premieră pentru România în istoria celei mai importante competiții europene de tir cu arcul.

În opinia antrenorului federal Viorel Hăbian, aceste rezultate istorice pentru lotul național de tir cu arcul al României sunt rod al unei îndelungate perioade de pregătire și confirmă valoarea actualei generații de arcași. La rândul său, antrenorul federal Cezar Alexandrescu apreciază că rezultatele obținute de arcașii români la Campionatele Europene de la Porec așează România în elita acestui sport și deschide drumul spre succes în viitoarele competiții de nivel internațional la tir cu arcul.

Reamintim faptul că, în cadrul Campionatului European de Field 2021 de la Porec, la start au fost prezenți nu mai puțin de 191 de sportivi din 22 de țări europene, împreună cu alți 33 de oficiali. În aceste condiții, faptul că 3 dintre sportivii românii au urcat pe podium, aducând României câte o medalie de aur, argint și bronz, dar și titlul european pe echipe (la feminin) este absolut onorant, iar felicitările noastre vin drept firească mulțumire pentru sportivii de excepție care au adus astfel România, în premieră, în topul european de field (în pădure), proba de tradiție a tirului cu arcul.

Bravo, Bea !

Bravo, Mario !

Bravo, Elena !

Bravo, România !