Toamnă rodnică pe șantierele de investiții publice din municipiul Lupeni

Home Administrație Toamnă rodnică pe șantierele de investiții publice din municipiul Lupeni
Toamnă rodnică pe șantierele de investiții publice din municipiul Lupeni

Toamna este una în care se ”pârguiesc” și multe din obiectivele de investiții publice derulate pe raza municipiului Lupeni de către autoritățile administrației publice locale.

Aici, deopotrivă edilii și cetățenii se pregătesc să culeagă roadele muncii de peste an, concretizate în finalizarea numeroaselor proiecte edilitare care se desfășoară pe raza localității. În acest scop, se lucrează intens pe mai multe șantiere de construcții, în deosebi în ceea ce privește modernizarea infrastructurii de transport, mai ales că și vremea este prielnică unor astfel de lucrări.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, informează că, în acest zile sunt în plină desfășurare lucrările de asfaltare pe strada Plevnei ori cele pentru betonarea străzii Sadoveanu. În același timp se lucrează intens la configurarea parcării de la baza de agrement, care va fi nu doar cea mai mare parcare publică din municipiul Lupeni, dar care va asigura un număr semnificativ de locuri de parcare moderne pentru turiștii care vor veni, încă din sezonul de iarnă al anului 2021-2022, în stațiunea turistică Straja.

De asemenea, pentru o serie de alte noi investiții publice, s-a dat startul în aceste zile de mijloc de septembrie. ”Este vorba despre investiții noi, în proiecte de infrastructură, pe care le-am început deja pe strada Ardealului, în zona din spatele sediului BCR și în cartierul Narciselor”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Pe lângă aceste lucrări, la Lupeni se fac pași semnificativi înainte și în ceea ce privește derularea altor proiecte importante de pe agenda publică a administrației locale. Spre exemplu, lucrările la blocul ANL din cartierul Bărbăteni au depășit deja un stadiu de execuție de 85%, cele de la Cinematograful ”Cultural” încep să contureze noua imagine a acestui edificiu iar la blocul social din cartierul Viitorului lucrările sunt aproape finalizate.

”Tot în această toamnă vom demara și alte proiecte, multe dintre acestea pe fonduri europene,  care au în vedere lucrări de modernizare și dotare a unităților de învățământ de pe raza municipiului Lupeni, noi lucrări de infrastructură etc.”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta dă asigurări că Primăria și Consiliul local Lupeni sunt preocupate în mod permanent pentru a scrie noi proiecte de dezvoltare locală, pentru a atrage bani din toate sursele posibile astfel încât activitățile edilitare și de investiții în municipiul Lupeni să se mențină în trendul ascendent al ultimilor ani.