Expoziție aniversară de grafică și pictură a artistei Doina Reghiș Ionescu, la galeria de artă ”Forma” din Deva

Home Cultură Expoziție aniversară de grafică și pictură a artistei Doina Reghiș Ionescu, la galeria de artă ”Forma” din Deva
Expoziție aniversară de grafică și pictură a artistei Doina Reghiș Ionescu, la galeria de artă ”Forma” din Deva

Galeria de artă ”Forma” din municipiul Deva găzduiește, în ultima decadă a lunii septembrie, expoziția de grafică și pictură a artistei Doina Reghiș Ionescu. Potrivit organizatorilor, expoziția intitulată „70” este un eveniment de referință al celor 5 decenii de activitate artistică al acestei artiste, valorificând o temă majoră a demersului său creator, cea a Genezei.

Artista și-a asumat dreptul de a concepe și crea în cadrele orizonturilor cosmice, propria constelație, pornind de la două concepte, spațiu și lumină, alese în asociere, într-o încercare de a retrasa calea facerii lumii din primele sale etape, cea a creării luminii și cea a astrelor.

Lucrările prezente pe simeze dezvăluie și comunică mai mult decât o expresie metaforică, o ideatică filosofică. Este un omagiu adus timpului și lumii cărora le aparținem, este traseul simțirii și gândirii unei artiste ce tinde să găsească în continuare resursele cerute de o biografie artistică îndelungată.

Vernisajul expoziției ”70” va avea loc la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, în data de 20 septembrie 2021, ora 17.00. Cu acest prilej se lansează și catalogul aniversar care cuprinde prezentări critice și o selecție de imagini ale unor lucrări recente din creația artistei Doina Reghiș Ionescu. Evenimentul va fi prezentat de artistul vizual Gheorghe Pogan.