Ansamblul Artistic ”Parângul” Petroșani prezintă ”Dacica”, un spectacol aniversar cât altele 20 !

Home Cultură Ansamblul Artistic ”Parângul” Petroșani prezintă ”Dacica”, un spectacol aniversar cât altele 20 !
Ansamblul Artistic ”Parângul” Petroșani prezintă ”Dacica”, un spectacol aniversar cât altele 20 !

Pentru momentul care marchează aniversarea a 20 de ani de activitate neîntreruptă pe scena cultural-artistică, echipa Ansamblului artistic ”Parângul” din Petroșani a pregătit un spectacol aniversar cu totul și cu totul special.

Beneficiind de sprijinul Casei de Cultură a Studenților Petroșani (cea care patronează activitatea
ansamblului încă de la înființarea acestuia), dar și de susținerea (inclusiv, sau mai ales, financiară !) din partea Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani, maestrul coregraf Nicolae
Nicoară și-a propus să realizeze, în cinstea acestui moment aniversar, un spectacol grandios, în cadrul căruia publicul din Valea Jiului să se reîntâlnească cu reprezentanți ai mai multor generații de dansatori, care au dat viață, de-a lungul timpului, Ansamblurilor ”Parângul”, ”Parângul
Mare”
și ”Parângul Mic”.

La spectacolul-aniversar ”DACICA”, programat să se desfășoare pe 22 septembrie 2021, ora 17,00 pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani vor fi prezenți, ca invitați, reprezentanți ai Caselor de Cultură ale Studenților din țară, dar și o seamă de parteneri de tradiție și, în egală măsură, prieteni ai Ansamblului artistic ”Parângul”. Dintre aceștia, îi amintim aici pe:

Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenților din Sibiu;

Sorin Bădiță, coregraf al Ansamblului Folcloric ”Ardealul” al CCS Sibiu;

Hugo Wolf, coregraf al Companiei de dans ”Microbis” Sibiu;

Florin Oros,  prim balerin al Companiei de dans ”Microbis” Sibiu;

Marius Ursu (maestru coregraf) și Aurelian Csaholczi, reprezențanți ai Ansamblului Folcloric ”Doina Timișului” al CCS Timișoara;

Valentin Muntean, compozitor, profesor universitar la Academia de Muzică Brașov, reprezentant al CCS Brașov.

Spectacolul ”Dacica” se bucură de asemenea de acompaniamentul muzical al unor instrumentiști valoroși ai Văii Jiului (parteneri de 20 de ani ai Ansamblului ”Parângul”), precum: Mitu Helj, Mircea Dinuță, Costel Giangă, Cătălin Murărașu (Mură), Gigi Bocoș și Mădălin Moisa, alături de care vor concerta soliștii vocali Laura Marica, Mădălina Străuneanu și Sandu Raul Pantea.

Invitați speciali ai acestui spectacol sunt apreciații cantautori Florin Paul Camen și Cătălin Stepa, două voci remarcabile ale folkului românesc, prieteni de nădejde ai Ansamblului artistic ”Parângul”. De asemenea, actorul Mihai Sima va fi protagonist al unui moment liric de excepție, susținut pe un text de Remer Ra.

Aranjamentul scenic al spectacolului este asigurat de artistul plastic Sorin Oprea, la lumini se va afla Marius Niculescu, iar sonorizarea beneficiază de aportul Doinei Matei și al lui Eugen
Stăncioiu.
Spectacolul muzical-coregrafic ”Dacica” poartă, evident, de la început și până la sfârșit amprenta maestrului coregraf Nicolae Nicoară, care semnează și regia artistică.

Organizatorii transmit mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment și, mai ales, tuturor celor care de-a lungul celor două decenii de activitate neîntreruptă a Ansamblului artistic ”Parângul” au fost alături de generațiile de dansatori care au adus atât de multă bucurie spectatorilor și care au onorat comunitatea culturală peste tot în țară și în lume.