Lucrări de recondiționare a platformelor de deșeuri menajere din Petroșani

Home Economie Lucrări de recondiționare a platformelor de deșeuri menajere din Petroșani
Lucrări de recondiționare a platformelor de deșeuri menajere din Petroșani

Autoritățile publice locale din Petroșani și compania de utilități Supercom SA desfășoară, în aceste zile, o amplă acțiune de recondiționare a platformelor de deșeuri menajere de pe raza localității. În fapt, sunt vizate un număr de 30 de platforme pentru depunerea deșeurilor în cartierele de blocuri care sunt betonate, investiția fiind realizată de angajații Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani, în timp ce operatorul serviciilor de colectare a deșeurilor din zona Văii Jiului, Supercom SA, reface împrejmuirea și securizarea acestora.

În plus, Primăria Petroșani a achiziționat alte 85 de noi containere pentru deșeuri, care să le înlocuiască pe cele degradate.

Directorul executiv al ADI SGID Hunedoara, Dan Stoian, care coordonează activitățile de management al deșeurilor în județul Hunedoara arată că astfel de investiții sunt necesare pentru a se putea eficientiza activitățile de colectare selectivă a deșeurilor și salută implicarea autorităților locale de la Petroșani, precum și a operatorului zonal în realizarea acestor investiții.

Primăria municipiului Petroșani și Supercom sunt parteneri și în alte tipuri de activități care au drept scop un management eficient al deșeurilor pe raza localității. Spre exemplu, aceștia au subscris împreună campaniei naționale de curățenie, care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, acordând sprijin logistic pentru cei peste 500 de voluntari care au participat la acțiunile de ecologizare pe raza municipiului Petroșani.