Senatorul Cristian Resmeriță crede că situația dezastruoasă a CEH trebuie asumată de actualii conducători

Home Politică Senatorul Cristian Resmeriță crede că situația dezastruoasă a CEH trebuie asumată de actualii conducători
Senatorul Cristian Resmeriță crede că situația dezastruoasă a CEH trebuie asumată de actualii conducători

În ciuda deselor informări prezentate în spațiul public de conducerea Complexului Energetic Hunedoara, de cea a Ministerului Energiei sau de cea a Instituției Prefectului județului Hunedoara, cu privire la preocupările privind situația CEH și, mai ales, viitorul acestuia, în opinia senatorului PSD de Valea Jiului, realitatea este că actuala conducere a companiei și a Guvernului nu este deloc preocupată în mod serios de acest subiect.

Parlamentarul arată că, spre exemplu, administratorul special al CEH, Cristian Roșu și ministrul Energiei, Virgil Popescu postează, în mod frecvent fotografii de la Ministerul Energiei, dorind să arate că au discuții aplicate asupra subiectului CEH. ”În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Să vă spun eu că au ajuns ca la o întrevedere să-și schimbe sacourile între ei pentru poze, ca să pară că au avut mai multe întâlniri, atunci când postează fotografiile în zile diferite. Nici cu domnul prefect nu mi-e rușine, pentru că și dumnealui face tot felul de fotografii, dar eu îmi aduc și acum aminte că atunci când minerii protestau în mină la Lupeni și i-a vizitat domnia-sa în subteran, primul lucru pe care a vrut să-l facă acolo a fost să-și aprindă o țigară”, a spus senatorul Cristian Resmeriță, într-o conferință de presă organizată, zilele acestea, la Petroșani.

În opinia parlamentarului, problema cea mai mare nu o reprezintă faptul că oamenii care au în fișa postului responsabilitatea acestei importante companii energetice participă la ședințe foto, ci aceea că nu demonstrează sub nici o formă că ar putea sau că ar vrea să se implice în problemele reale ale CEH și ale celor câteva mii de angajați ai acestei companii. ”Deocamdată, ceea ce știm sigur este că Termocentrala de la Mintia s-a închis definitiv ! Am văzut într-adevăr, tot în niște postări cu poze la cabinetul Prefectului, că dumnealor au niște soluții cu investitori coreeni și să dea Dumnezeu să se concretizeze, dar deocamdată, cert este că după ani de zile în care a funcționat, așa cum a funcționat, Mintia a fost oprită definitiv de actuala guvernare. Povești cu investitori strategici am tot auzit: ba coreeni, ba că o vrea Primăria Deva, ba… singurii care au făcut concret demersuri în această direcție au fost cei de la Consiliul județean Hunedoara. Am vorbit și cu domnul președinte Laurențiu Nistor, care mi-a arătat că a trimis la guvern nenumărate adrese ca să preia Consiliul Județean Hunedoara această termocentrală, dar ministrul Energiei, Virgil Popescu pur și simplu a ignorat acest lucru, iar în momentul de față realitatea este că termocentrala e închisă și cred că nu mai are nici un angajat. Iar cineva trebuie să-și asume tot acest dezastru al CEH. Părerea mea, fără supărare, este că o vină maximă este a celor care conduc Complexul Energetic Hunedoara, în frunte cu Cristian Roșu, administratorul special, care împreună cu domnul director Dioane trebuie să-și asume situația creată”, arată senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a mai subliniat și faptul că factorii de decizie nu au reușit să facă pași înainte nici în ceea ce privește constituirea noului Complex Energetic Valea Jiului, cu toate că vorbesc despre acest lucru de mai bine de un de zile. Oricum, este de părere senatorul social-democrat, în actuala situație economică a României și în actualul context european generat de explozia prețurilor la energie, faptul că CEH produce energie doar câteva zile pe lună, nu face decât să arate gravele deficiențe de management ale conducătorilor.