Artiștii Cenaclului ”Pas cu pas” din Lupeni, premiați pentru activitate

Home Cultură Artiștii Cenaclului ”Pas cu pas” din Lupeni, premiați pentru activitate
Artiștii Cenaclului ”Pas cu pas” din Lupeni, premiați pentru activitate

Activitatea Cenaclului ”Pas cu pas” din municipiul Lupeni a împlinit anul acesta un deceniu, odată cu debutul seriei de spectacole organizate sub egida acestei grupări artistice coordonate de inimosul șlefuitor de talente Petronela Baldovin. Pentru a marca acest eveniment, vineri, 24  septembrie 2021, în sala Palatului Cultural ”Minerul” din municipiul Lupeni a avut loc un spectacol ceva mai aparte al acestui cenaclu artistic, eveniment în cadrul căruia membri mai vechi sau mai noi au fost premiați de către autoritățile administrației publice locale.

Petronela Baldovin, coordonatorul Cenaclului ”Pas cu pas”, a amintit că, de-a lungul acestor ani, copii talentați în diverse domenii ale artelor spectacolului și-au îmbogățit palmaresul artistic cu o serie de premii și trofee adjudecate la festivalurile și concursurile organizate la nivel local sau național. Aceasta i-a amintit, spre exemplu, pe artiștii Alexandra Suciu (membru al Cenaclului ”Pas cu pas” cu cele mai multe premii la activ), Șerban Tofan, Melissa Pociovălișteanu, Yannis Fugaru, Bianca Drugea, Ștefania Marinescu, Raul Timișan, Patricia Timar (membrii ai trupei de teatru din cadrul Cenaclului), pe soliștii Diana Roman (muzică folk) sau Kasandra Mihăilă (muzică ușoară) ș.a.

În cadrul spectacolului aniversar, pe scena Palatului Cultural de la Lupeni au evoluat: Raluca Mic (într-un emoționant duet folc cu Petronela Baldovin și Diana Roman, Sara Pîrlea și Bogdan Chiciudean (la orgă), Yannis Fugaru, Bianca Drugea și Ștefan Chiriac (într-o scenetă de teatru) ș.a.

Momentul artistic a fost completat și de o frumoasă expoziție de desene, semnată de Delia Enache și Bianca Drugea, care au completat eleganta scenografie a acestui spectacol.

Eu sunt deosebit de bucuroasă că avem aşa de mulţi copii talentaţi în municipiul Lupeni, care vor să-și demonstreze talentul și care muncesc foarte mult la pregătirea spectacolelor pe care le organizăm. Vreau să le mulţumesc tuturor colaboratorilor noştri, şi vreau să le transmit părinţilor să aibă încredere în copiii lor și să-i sprijine în tot ceea ce fac. De asemenea, un cuvânt de mulțumire se cuvine administrației locale, domnului primar Lucian Resmeriță,  pentru susținerea tinerelor talente locale, și a activității Cenaclului ”Pas cu pas””, a declarat Petronela Baldovin.

Aceasta a mai precizat că va continua să fie îndrumător pentru copiii care-și doresc să activeze în cadrul acestui cenaclu artistic, deosebit de apreciat la Lupeni și peste tot în Valea Jiului.