Laurențiu Nistor: ”Educația are cel mai important rol în formarea și modelarea unui copil”

Home Educație Laurențiu Nistor: ”Educația are cel mai important rol în formarea și modelarea unui copil”
Laurențiu Nistor: ”Educația are cel mai important rol în formarea și modelarea unui copil”

În mesajul transmis cadrelor didactice din învățământul hunedorean, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor arată că Educația are cel mai important rol în formarea și modelarea unui copil, considerând în același timp că Educația are o contribuție majoră în devenirea noastră ca oameni integri și bine pregătiți profesional.

Președintele CJH apreciază că ultimii doi ani ne-au arătat că școala se poate reinventa, în ciuda tuturor lipsurilor și piedicilor de moment, dar ne-au demonstrat totodată că, în astfel de condiții, nu poate performa. ”Școala online a reprezentat o mare provocare și o mare încercare atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Au fost multe probleme tehnice, multe lacune, din păcate nerezolvate. Încă nu am depășit acest hop”, spune Laurențiu Nistor, președintele CJH.

”Stimați Dascăli,

Se cuvine să vă mulțumesc pentru toată grija pe care o purtați copiilor și nepoților noștri. Vă apreciez pentru că, în ciuda tuturor dificultăților și schimbărilor apărute în ultimii ani în sistemul educațional, nu ați renunțat la această profesie nobilă. Vă stimez pentru curajul de a vă menține alegerea făcută, de a fi mentori pentru generații și generații de elevi, pentru răbdarea de care dați dovadă și pentru atașamentul față de meseria de dascăl.

Dragi elevi,

Stimați-vă și apreciați-vă profesorii! Doar împreună veți reuși să faceți din școala românească o școală performantă, doar împreună veți reuși să obțineți rezultatele dorite! Școala și dascălii au marele merit de a forma caractere și competențe, dar, în egală măsură, au și o mare responsabilitate față de voi, elevii, de a vă îndruma, de a vă descoperi abilitățile și de a vă orienta spre specializările care vi se potrivesc.

La Mulți Ani, stimați profesori!”, mai spune, în mesajul său de Ziua Educației, Laurențiu Nistor, președintele CJH.