Zero lei de la Guvern pentru proiectele de dezvoltare din municipiul Lupeni

Home Administrație Zero lei de la Guvern pentru proiectele de dezvoltare din municipiul Lupeni
Zero lei de la Guvern pentru proiectele de dezvoltare din municipiul Lupeni

Miercuri seara, în prima ședință a Guvernului demis condus de Florin Cîțu, Executivul a aprobat o Hotărâre prin care nu mai puțin de un miliard de lei au fost alocați unor unități administrativ-teritoriale pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală ale comunităților locale. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021.

Din acești bani, UAT-urilor din județul Hunedoara le-au fost repartizați în total 21.493.000 lei. Guvernul a decis ca fondurile să fie distribuite însă doar pentru 52 și cele 69 UAT-uri din județul Hunedoara. Important de semnalat este faptul că, deși are cele mai multe proiecte de investiții în dezvoltare aflate în execuție, Municipiul Lupeni nu a primit nici un leu la această rectificare bugetară. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță apreciază că acest lucru este inadmisibil, cu atât mai mult cu cât este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când la o rectificare de buget destinată susținerii proiectelor de dezvoltare locală, municipiul Lupeni este ignorat total de guvern.

”Niciodată în istorie nu s-a întâmplat așa ceva ! Este inadmisibil și strigător la cer că Municipiul Lupeni a primit, pentru prima data în istorie, 0 ( ZERO) lei la rectificarea bugetară a guvernului incompetent PNL susținut până acum câteva săptămâni de alți incompetenți, cei de la USR. Consider că avem de-a face cu o bătaie de joc la adresa  cetățenilor Municipiului Lupeni de către un Guvern care și-a dovedit astfel nu doar incompetența, ci și reaua voință, repartizând aceste fonduri ale țării pe bază de carnet de partid. Oare asta este România normală?”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În regiunea Văii Jiului, cei mai mulți bani din rectificarea operată de Guvern miercuri, 6 octombrie, vor ajunge la Petroșani (1.500.000 de lei), iar câte 100 de lei au mai fost alocați pentru Primăriile din Uricani, Petrila și Aninoasa.

Nici pentru municipiul Vulcan, Guvernul nu a alocat la această rectificare nici un leu.

Față de această decizie a Guvernului Cîțu, Partidul Social Democrat a anunțat deja că va ataca în vederea desființării hotărârea de Guvern prin care s-au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă și va face plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern. „Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR. Cîțu și-a plătit funcția la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise! Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea tine pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție! Le spun clar: în ciuda tuturor amenințărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda! Cîțu va pleca! De tot!”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.