Opt alergători au întrecut telescaunul din Parâng la ”Red Bull Outrun The Lift” ediția 2021

Home Stiri la zi Opt alergători au întrecut telescaunul din Parâng la ”Red Bull Outrun The Lift” ediția 2021
Opt alergători au întrecut telescaunul din Parâng la ”Red Bull Outrun The Lift” ediția 2021

Debutul prematur al iernii nu i-a împiedicat pe cei mai buni alergători montani din România să se ia la întrecere în cursa de alergare montană din Parâng, ci dimpotrivă, determinarea acestora a fost cu atât mai mare cu cât au avut de alergat pe un teren dificil, în ploaie, lapoviță și ninsoare, pe un traseul de 2,5 kilometri cu diferență de nivel de 650 metri, sub vechiul telescaun, la o temperatură de numai 3 grade Celsius.

În ciuda tuturor acestor dificultăți, un număr de 8 concurenți la ediția din acest an a cocncursului ”Red Bull Outrun The Lift” organizată de Toma Coconea la Petroșani, în stațiunea Parâng, au reușit să ajungă la linia de finish înaintea telescaunului, într-un timp mai mic decât 23 de minute și 13 secunde.

Cel mai bun timp a fost realizat de același Gyorgy Szabolcs (21:30), urmat în clasamentul general de Andrei Preda (22:23), Leonard Mitrică (22:40), Constantin Surdu (22:50), George Jinga (23:00), George Colțea (23:18), Petruț Cotinghiu (23:37), Ionatan Bînzaru (23:53).

În clasamentul fetelor, pe primul lor s-a clasat Ingrid Mutter (24:50), urmată pe podium de Denisa Dragomir (25:20) – locul II și Ștefania Buzincu (30:52) – Locul III.

Competiția organizată de Toma Coconea în Parâng este una dintre cele mai apreciate de acest fel din România, scopul acesteia fiind în primul rând acela de a aduce în atenție Parângul, ca destinație turistică. ”Această competiție, care este din ce în ce mai mediatizată, înseamnă foarte mult pentru Parâng. Veneau și foarte mulți străini anul acesta dacă nu ar fi fost această problemă cu COVID-ul, dar se pare că unele țări vor intra în carantină. Chiar dacă nu am avut noroc anul acesta, cu siguranță întrecerea cu telescaunul o să devină un concurs internațional și, astfel, va cunoaște din ce în ce mai multă lume Parângul și zona noastră frumoasă. Le mulțumesc tuturor celor care anul acesta au fost alături de noi, concurenților, câștigătorilor, partenerilor și tuturor prietenilor Parângului”, a declarat Toma Coconea, sufletul acestei acțiuni sportive.

Concursul ”Red Bull Outrun The Lift”, aflat anul acesta la ediția a V-a le-a adus câștigătorilor și premii semnificative, având în vedere că, alături de Asociația Sportivă ”Toma Coconea”, în organizare s-au implicat și Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani. De altfel, la start a fost prezent, ca de fiecare dată și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă aflu, astăzi, alături de Tomi Coconea, la punctul de plecare în această inedită competiție de alergare montană. Mă bucur că, de la an la an, acest concurs strânge la linia de start tot mai mulți iubitori ai sportului în aer liber și, totodată, ai muntelui. Îl felicit pe Tomi pentru această inițiativă care promovează nu doar un stil de viață sănătos, dar și Petroșaniul și munții Parâng, concursul fiind o excelentă oportunitate de a atrage în zona noastră oameni din întreaga țară și chiar de peste hotare. De asemenea, îi felicit pe toți concurenții care, astăzi, s-au luat la întrecere cu telescaunul, în ciuda vremii capricioase, precum și pe toți cei implicați în reușita acestei manifestări sportive”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Felicitări, tuturor !

Credit foto: Tibi Hila, Attila Szabo, Mihai Sfetcu, Irina Anton (Facebook/Red Bull Events)