Vulcanul primește bani europeni pentru modernizarea străzilor din Colonia de Jos

Home Administrație Vulcanul primește bani europeni pentru modernizarea străzilor din Colonia de Jos
Vulcanul primește bani europeni pentru modernizarea străzilor din Colonia de Jos

Imaginile care însoțesc acest articol vor deveni istorie peste mai puțin de un an, după ce Primăria municipiului Vulcan a semnat, în aceste zile, un contract de finanțare pe fonduri europene a proiectului privind modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale din cartierul Colonia de Jos.

Potrivit primarului Cristian Merișanu odată cu implementarea acestui proiect va fi reabilitată infrastructura rutieră din cartierul „Colonia de Jos”, respectiv arterele: Ghe. Barițiu, 22 Decembrie, Teiului, T. Vladimirescu, Independenței, Florilor, Barierei, Andrei Mureșanu, Libertății, respectiv Jiului. ”Ne dorim să realizăm acest lucru în cursul anului viitor, imediat după finalizarea procedurilor de licitație pentru desemnarea antreprenorului. Lucrările constau în realizarea de îmbrăcăminte bituminoasă, montare borduri, realizarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere, respectiv realizarea de lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale. Străzile ce urmează să fie reabilitate au o lungime totală de aproape 2 km și o suprafață totală de peste 11.000 mp”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Proiectul, al cărui contract de finanțare a fost semnat recent la ADR vest Timișoara, are o durată de implementare de 18 luni și este finanțat cu fonduri europene nerambursabile, prin Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii. Valoarea totală a investiției este de peste 2,6 milioane de lei, dintre care aproape 1,4 milioane lei – fonduri nerambursabile.

Proiectul va facilita accesul autovehiculelor în zona Coloniei de Jos și va asigura accesibilitatea comunității din cartier, formată din circa 550 de persoane, la zona civică a orașului și crearea unui trai decent și mai sigur pentru membrii acestui vechi cartier al municipiului Vulcan.

Primarul Cristian Merișanu dă asigurări că administrația publică locală de la Vulcan are în pregătire și alte proiecte prin care să poată fi atrase fondurile necesare pentru modernizarea infrastructurii, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, toate străzile de pământ de pe raza municipiului să fie asfaltate.