Covorul – Piesă de rezistenţă în amenajarea casei

Home Economie Covorul – Piesă de rezistenţă în amenajarea casei
Covorul – Piesă de rezistenţă în amenajarea casei

Un plus de căldură şi confort, veţi acorda casei dumneavoastră prin alegerea covoarelor potrivite. Covorul de interior va conferi un aspect plăcut şi relaxant, aşa cum şi covoarele de exterior vor asigura terasei o atmosferă primitoare şi caldă. Din lână, poliester, bumbac sau alte fibre naturale, covoarele reprezintă o piesă foarte importantă în amenajarea interioară.

O terasă primitoare

Varianta covoarelor de exterior este aleasă din ce în ce mai des, atunci când se doreşte amenajarea unei terase primitoare. Alegând un covor de exterior puteţi organiza terasa, foişorul din curte sau un loc de joacă în aer liber, transformându-le în locuri sigure şi plăcute, uşor de amenajat. Covoarele de exterior sunt realizate din fibre rezistente la umiditate, care se pot spăla foarte uşor, au un design foarte plăcut şi vor cadra foarte bine oricărui mediu şi ambient. Gama de astfel de covoare este foarte variată, dându-vă posibilitatea să achiziţionaţi modelul potrivit grădinii, gărduleţului sau balustradelor. Dimensiunile la care pot fi procurate sunt variate, aşa cum şi cromatica permite asortări şi jocuri de culori.

Căldura şi confortul unui covor

Deşi în ultimele tendinţe se creionează o renunţare la design-ul încărcat al interioarelor, alegerea unui covor se va dovedi întotdeauna foarte benefică. Alegând din varietatea de modele de covoare, veţi conferi casei dumneavoastră aerul cald şi confortabil specific unui cămin, veţi asigura o amenajare interioară deosebită, dar vă veţi bucura şi de beneficiile covorului ca parte din izolaţia termică a încăperii. Majoritatea modelelor sunt destinate aplicării peste încălzirea în pardoseală, sunt realizate din fibre plăcute şi rezistente, iar varietatea de culori, forme şi curente vă va ajuta să realizaţi orice tip de tablou tematic şi cromatic doriţi, între covor şi  pernuţe de decor, draperii sau  tapiserii.

Bine ai venit!

Covoraşele de la intrarea  în casă sunt personalizate cu mesaje plăcute şi bine-venite după o zi  lungă, departe de casă.  Rolul  inițial al acestora era de a  înlătura praful de pe talpa încălţămintei, însă cu timpul, acestea au devenit adevărate piese de rezistenţă în amenajări interioare. Asortate cromatic sau în contrast cu tocul uşii, acestea vor da un plus de originalitate şi farmec spaţiului de la intrarea în casă. Puteţi alege din varietatea de modele, realizate din fibre naturale dintre cele mai variate, precum fibrele de cocos sau bambus. Veţi  opta, de asemenea,  pentru un covoras de intrare antiderapant,  rezistent la umezeală sau  realizat în forme speciale, design-ul acestui tip  model fiind foarte original.