Proiectul extinderii gazului metan în municipiul Lupeni, eligibil la finanțare din fonduri europene

Home Administrație Proiectul extinderii gazului metan în municipiul Lupeni, eligibil la finanțare din fonduri europene
Proiectul extinderii gazului metan în municipiul Lupeni, eligibil la finanțare din fonduri europene

Peste 1700 de case din municipiul Lupeni care nu beneficiază încă de alimentare cu gaz metan, dar și stațiunea Straja vor avea acces la această resursă energetică, după ce proiectul depus de Primăria municipiului Lupeni pentru finanțare pe fonduri europene a fost declarat eligibil de autoritatea care gestionează programele europene în Regiunea Vest. Mai mult, primarul municipiului Lupeni spune că a primit asigurări că toate subcapitolele proiectului privind extinderea rețelei de alimentare cu gaz metan în municipiul Lupeni, acolo unde aceasta nu există, vor primi finanțare din fonduri europene.

”Este o veste foarte bună și pe pentru noi, ca administrație locală, pentru că am depus deja de mai bine de un an acest important proiect de investiții de care cetățenii municipiului Lupeni au atât de multă nevoie. Am primit de data de 15 octombrie 2021 avizul favorabil pentru eligibilitate și conformitate administrativă, care constituie garanția faptului că acest proiect va intra, în cel mai scurt timp, la finanțare. Vreau să mulțumesc în mod deosebit echipei de proiecte a Primăriei Municipiului Lupeni, proiectantului, consultantului și în mod deosebit echipei din cadrul POIM (fonduri europene) care au avut fiecare un rol esențial în demararea acestui proiect care va rezolva, practic, în proporție de aproape 100% problema alimentării cu gaz metan pe raza municipiului Lupeni, inclusiv în stațiunea Straja”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Peste 34.000.000 de lei este valoarea lucrărilor de investiții care vor aduce gazul metan peste tot acolo unde încă acesta nu există, în municipiul Lupeni, acesta fiind unul dintre cele mai mari și cele mai importante proiecte de investiții pe care administrația locală și le-a propus să le realizeze în actualul mandat.

Dincolo de faptul că peste 1700 de locuințe din municipiul Lupeni vor avea acces la gaz, această resursă energetică va fi disponibilă și pentru 200 de unități de cazare din stațiunea Straja, iar investițiilor vor conduce nu doar la creșterea eficienței energetice, ci vor avea și un impact substanțial în ceea ce privește factorul de mediu, pentru că poluarea produsă acum de încălzirea cu lemne și cărbune va fi practic eliminată.

”Vrem să dezvoltăm localitatea astfel încât municipiul Lupeni și stațiunea Straja să devină cât mai atractive. De aceea proiectele de modernizare a infrastructurii, dar și cele de extindere a rețelelor de utilități sunt foarte importante. Și mă bucur că aceste investiții pot fi realizate într-un timp record, având în vedere că resursa financiară necesară va fi asigurată din fonduri europene. Așa cum ne-am propus și așa cum le-am promis cetățenilor, atragem fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului. Nu a fost ușor să ajungem aici, pentru că acest pas al obținerii eligibilității a fost cel mai dificil și ne-a dat mari emoții. Mai avem de trecut câteva etape tehnice până când proiectul va intra în etapa de execuție, dar cert este că suntem de pe acum pe drumul cel bun”, a mai adăugat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.