CJH și Primăria din Chișinău își propun să lege o colaborare sub semnul culturii

Home Cultură CJH și Primăria din Chișinău își propun să lege o colaborare sub semnul culturii
CJH și Primăria din Chișinău își propun să lege o colaborare sub semnul culturii

În perioada 11 – 21 octombrie 2021, la Chișinău se desfășoară un important Festival Internațional de teatru la care participă 22 de trupe de teatru din trei țări. Între acestea se numără și Teatrul de Artă din Deva, invitat la FESTIS Chișinău, unde actorii acestei instituții teatrale din județul Hunedoara au prezentat publicului spectacolul de succes ”Oscar și Tanti Roz”, o piesă în regia lui Mihai Panaitescu, primită cu multă căldură de către publicul din Chișinău.

Festivalul de teatru este un eveniment de referință pentru Capitala Republicii Moldova, cu mare priză la public, chiar dacă vremurile sunt unele de criză. La invitația directorului Teatrului Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, regizorul Sandu Grecu, echipa Teatrului de Artă Deva prezentă la Festivalul Internațional de Teatru FESTIS, ediția a V-a a fost însoțită și de către Ion Bădin, vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara, în subordinea căruia se află activitatea de la Teatrul de Artă din Deva.

Acesta a declarat că, dincolo de prezența în sala de spectacole, pe parcursul zilelor petrecute la Chișinău a avut și o serie de întâlniri oficiale, atât cu conducerea Teatrului Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale”, gazda acestui important eveniment cultural, cât și cu primarul Capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. ”I-am transmis primarului general de la Chișinău un mesaj mesaj de salut din partea domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara și am discutat despre oportunitățile pe care le oferă cele două unități administrativ teritoriale, despre potențialul județului Hunedoara și despre rolul pe care îl are instituția noastră în dezvoltarea județului. Am discutat, de asemenea, despre colaborarea care există deja în plan cultural între Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău și Teatrul de Artă Deva, precum și despre dezvoltarea unor parteneriate viitoare”, a declarat Ion Bădin.

Vicepreședintele CJH a mai arătat că primarul general al Chișinăului, Ion Ceban a avansat propunerea încheierii unui acord de înfrățire și colaborare între orașul pe care îl conduce și Consiliul Județean Hunedoara, în special în domeniul culturii, învățământului, sportului și turismului, dar și pe plan economic. În acest scop, vicepreședintele CJH Ion Bădin i-a lansat primarului general Ion Ceban invitația de a efectua o vizită în județul Hunedoara, propunere agreată de acesta. Această vizită, care poate constitui punctul de plecare între o tot mai posibilă înfrățire a orașului Chișinău cu județul Hunedoara, va avea loc în primele luni ale anului 2022, data exactă urmând să fie convenită de comun acord.