Profesorul Lucian Burchel, director al Academiei Naționale de Fotbal a FRF, oaspetele Clubului Sportiv ”Viitorul Minerul Lupeni”

Home Stiri la zi Profesorul Lucian Burchel, director al Academiei Naționale de Fotbal a FRF, oaspetele Clubului Sportiv ”Viitorul Minerul Lupeni”
Profesorul Lucian Burchel, director al Academiei Naționale de Fotbal a FRF, oaspetele Clubului Sportiv ”Viitorul Minerul Lupeni”

Profesorul Lucian Burchel, director al Academiei Naționale de Fotbal a FRF și al Școlii Federale de Antrenori este invitat special al conducerii nou înființatului club de fotbal din municipiul Lupeni, ”Viitorul Minerul”. Fost component al echipei de fotbal Minerul Lupeni, Lucian Burchel a făcut carieră atât pe terenul de sport, cât mai ales în activitatea educațională. În 1989 acesta a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport de la București, iar în 2002 a obținut doctoratul la aceeași instituție de învățământ. Din 2003, Lucian Burchel este cadru didactic la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Fostul fotbalist a adunat în palmaresul său sportiv, printre altele, 8 prezențe în selecționata secundă a României, 11 meciuri la echipa națională de tineret și 20 în cea de juniori. Lucian Burchel a început să activeze ca antrenor încă din perioada în care era jucător activ, lucrând, între 1991 și 2003, la CSȘ Șoimii Sibiu. Apoi, până în 2006, a fost antrenor secund și principal la Inter Sibiu, pentru ca, din 2007 și până în 2011 să fie antrenor federal la naționala de juniori U 15, pe care a condus-o în 65 de partide, în ultimii doi ani ai acestui mandat lucrând și la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Lucian Burchel are licență PRO și este lector la Școala Federală de Antrenori din România și a absolvit stagii de perfecționare Portugalia, Italia, Germania, Franța, Spania și Rusia.

Pentru reprezentanții CS ”Viitorul Minerul” Lupeni, antrenorii Emil și Lucu Lumperdean, vizita pe care fostul fotbalist al echipei Minerul Lupeni o întreprinde la Lupeni este una extrem de importantă, atât pentru faptul că prilejuiește iubitorilor de sport din municipiul Lupeni reîntâlnirea cu un sportiv valoros și un om de excepție, ci și pentru faptul că Lucian Burchel este unul dintre susținătorii proiectul sportiv demarat de fostul său coechipier, Emil Lumperdean și fiul acestuia, Lucu Lumperdean, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.

”Domnul profesor Lucian Burchel, actualmente Director al Școlii Federale de Antrenori și al Academiei Naționale de Fotbal a FRF, un bun prieten și fost coechipier al tatălui meu la echipa de fotbal Minerul Lupeni, va susține proiectul nostru prin sfaturi și asistență tehnică și de formare pentru antrenori. Astfel, nădăjduim că, prin muncă eficientă și corect administrată să contribuim la dezvoltarea viitorilor noștri jucători și a echipelor noastre, pentru revitalizarea fotbalului lupenean”, spune tânărul antrenor de la CS ”Viitorul Minerul” Lupeni, Lucu Lumperdean.

Întâlnirea cu prof. Lucian Burchel va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, 23 octombrie 2021, la baza sportivă ”Minerul” din municipiul Lupeni.

Clubul Sportiv „Viitorul Minerul Lupeni” și-a început oficial activitatea în acest an, prin organizarea unor grupe de copii și juniori, născuți în perioada 2007-2014, fiind pregătită să le ofere acestora o dezvoltare prin sport și pentru sport. În acest scop, pe lângă echipa de tehnicieni formată din Emil Luperdean, Lucu Lumperdean și Daniel Bahrim, fotbaliștii aspiranți la titlul de maeștri ai balonului rotund beneficiază și de susținerea unor fotbaliști care au făcut parte din echipe renumite, atât din Valea Jiului, cât și din țară. Remarcabil este și faptul că pentru a urma cursurile acestei veritabile ”școli de fotbal” de la Lupeni, grație suportului logistic și financiar asumat de Primăria municipiului Lupeni, părinții nu trebuie să plătească nici un fel de taxe de înscriere pentru copii.