Sărbătoare sub semnul onoarei la Primăria din Uricani

Home Administrație Sărbătoare sub semnul onoarei la Primăria din Uricani
Sărbătoare sub semnul onoarei la Primăria din Uricani

Ziua de 21 octombrie 2021 va rămâne una memorabilă pentru trei onorabile familii din orașul Uricani, care marchează în acest an aniversarea de 50 de ani de viață în familie. Astfel, pentru familiile Dorin și Viorica Roman, Dumitru și Maria Sârbușcă, Ioan și Mărioara Luncan, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a fost gazdă ospitalieră la festivitatea în care cuplurile de aur ale Uricaniului au fost răsplătite cu diplome de fidelitate și premii oferite de administrația publică locală din orașul Uricani.

”Întâlnirea cu dumnealor, într-un moment de viață atât de important, a fost și pentru mine un moment de bucurie, de mândrie și de considerație față de acești oameni atât de respectați în comunitatea noastră locală și care, iată, și în viața de familie s-au dovedit a fi un exemplu de loialitate, de statornicie, de toleranță și, nu în ultimul rând, de dragoste. Este de admirat modul în care dumnealor au trecut peste 50 de ani în care au învățat să fie soți, părinți, bunici, străbunici, rămânând împreună, umăr lângă umăr, indiferent de ceea ce viața le-a oferit. Le dorim sănătate și ani cu bucurie alături de cei dragi!”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Tot cu prilejul acestei întâlniri, care a stat sub semnul respectului față de o seamă de cetățeni de onoare ai orașului Uricani, primarul Dănuț Buhăescu a oficializat Hotărârea nr. 50/2021 a Consiliului local al orașului Uricani prin care, tot la in inițiativa sa, uricăneanului Gheorghe Buta i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al orașului Uricani. ”Uricănenii își aduc aminte cum, în primăvara acestui an, atunci când a fost acel incendiu la garsoniera de pe strada Aleea Progresului, domnul Gheorghe Vasile Buta și-a asumat, în mod voluntar, să intre în locuința în flăcări ca să o salveze pe doamna Augustina Aribășoiu. Gestul său de curaj a impresionat întreaga noastră comunitate și, împreună cu consilierii locali ai orașului nostru, am decis să-i acordăm domnului Gheorghe Buta titlul de Cetățean de onoare al orașului nostru, iar astăzi i-am înmânat și însemnele oficiale ale acestui titlu, împreună cu felicitările și mulțumirile noastre”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.