Compozitorul Bela Andrași, între laureații Festivalului ”Crizantema de aur”

Home Cultură Compozitorul Bela Andrași, între laureații Festivalului ”Crizantema de aur”
Compozitorul Bela Andrași, între laureații Festivalului ”Crizantema de aur”

Vin vești bune pentru cultura muzicală din Valea Jiului de la Târgoviște, acolo unde se desfășoară, în aceste zile, ediția cu numărul 54 a Festivalului de romanțe ”Crizantema de aur”, cel mai popular concurs al creatorilor și interpreților acestui gen muzical atât de îndrăgit de publicul din România.

Vineri seara, în concursul de creație, pe scena Festivalului ”Crizantema de aur” de la Târgoviște a urcat și Alina Huțu, care a interpretat o romanță scrisă de compozitorul lupenean Bela Andrași, pe versurile poetei Camelia Florescu. Aceasta a fost apreciată de juriu, fapt confirmat de anunțul organizatorilor făcut la finalul recitalurilor din competiția muzicală, privind numele celor care vor evolua, sâmbătă, 23 octombrie 2021 în cadrul Galei Laureaților. Astfel, în această seară, pe scena Teatrului ”Tony Bulandrea” din Târgoviște vor urca și compozitorii celor mai bune romanțe prezentate în concursul de creație al Festivalului ”Crizantema de aur” de la ediția cu numărul 54. Aceștia: BELA ANDRAȘI, Adrian Bediman, Dumitru Caulea, Octavian Coteț, Horia Făgărășanu, Camelia Florescu, Marcel Iorga și Petre Vîrlan.

”Seara concursului de creație din cadrul festivalului de romanțe ”Crizantema de aur”, la care eu particip pentru al doilea an consecutiv, a fost așa cum mă așteptam, o seara de vis. O seară în care am stat alături de artiști mari, de compozitori de marcă, de soliști senzaționali. Am trăit din plin fiecare secundă și sunt extrem de bucuros că numele meu figurează între finaliștii acestei ediții, în spectacolul de gală al festivalului. M-am bucurat de participarea la acest festival, unic și atât de deosebit, mai ales că am legat noi prietenii și posibile viitoare colaborări cu artiști și soliști de mare valoare. Vom vedea sâmbătă seara și care a fost decizia juriului în ceea ce privește piesa mea și a colegei Camelia Florescu (care este prezentă aici nu doar ca textier al piesei mele, ci și ca textier, compozitor și interpret al propriei sale romanțe), dar cel mai important lucru este pentru mine faptul că am ajuns pe această scenă de top a muzicii românești”, a declarat compozitorul lupenean Bela Andrași.