”Viitorul” are perspective favorabile pentru sportul lupenean

Home Stiri la zi ”Viitorul” are perspective favorabile pentru sportul lupenean
”Viitorul” are perspective favorabile pentru sportul lupenean

Dorința autorităților publice locale din municipiul Lupeni de a revigora mișcarea sportivă, care a fost cândva una de mare anvergură în această localitate, este dublată de efortul unor pasionați, talentați și devotați oameni de sport care și-au asumat misiunea de a face pașii necesari în această direcție. În rândul acestora se numără și familia Lumperdean unde, în umbra apreciatului sportiv Adrian Lumperdean – fost căpitan al echipei de fotbal Minerul Lupeni din generația de aur a anilor 80, fratele acestuia, Emil Lumperdean și nepotul Lucu Lumperdean, a luat ființă Clubul Sportiv ”Viitorul Minerul” Lupeni. Dorința declarată a familiei Lumperdean este aceea de a crește o nouă generație de fotbaliști care, în timp, să poată readuce gloria de altădată a sportului cu balonul rotund pe stadionul din această localitate.

Acestora li s-au alăturat și alți oameni de sport din localitate, dar și Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că sprijinirea acestui nou club sportiv, ca de altfel și a celorlalte cluburi sportive private din municipiul Lupeni, constituie un obiectiv esențial al mandatului său. ”Am primit cu deosebită bucurie vestea că Emil Lucu Lumperdean au decis să se implice și să pună bazele unui nou club sportiv care-și propune să readucă în atenția iubitorilor de sport, în primul rând fotbalul, sport care umplea cândva tribunele stadionului din Lupeni la meciurile echipei-fanion ”Minerul” Lupeni, acolo unde Adi Lumperdean a avut un loc și un rol important. Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni va sprijini activitatea acestui club sportiv, la fel cum sprijinim și celelalte cluburi din municipiul Lupeni, convinși fiind că sportul și îndeosebi mișcarea sportivă în care sunt implicați copiii din municipiul Lupeni merită toată atenția comunității”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Nu doar autoritățile locale din municipiul Lupeni vin în sprijinul acestui club sportiv unde, potrivit reprezentanților săi, copiii angrenați în activitatea fotbalistică nu trebuie să plătească nici un fel de taxă de înscriere sau de pregătire (așa cum se întâmplă la alte cluburi sportive private), ci și mari personalități ale fotbalului din municipiul Lupeni și-au exprimat dorința de a veni în sprijinul acestui proiect. Cel mai recent sprijin de acest fel a venit din partea fostului fotbalist al Minerului Lupeni, Lucian Burchel, astăzi profesor doctor în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și director al Academiei Naționale de Fotbal a FRF, dar și din partea președintelui Asociației Județene de Fotbal Hunedoara, Cristian Petrean. Cei doi au fost prezenți, zilele trecute, la Lupeni, unde au avut o întâlnire cu conducătorii, antrenorii și o parte din sportivii CS ”Viitorul Minerul” Lupeni.

Revenit după aproape patru decenii la Lupeni, orașul în care el însuși și-a început cariera fotbalistică sub bagheta eminentului antrenor al Minerului Lupeni, Carol Creinicean, prof. Lucian Burchel s-a declarat bucuros de faptul că sportul de bucură aici de atenție și interes, dar mai ales de sprijin din partea autorităților. ”Am fost încântat să văd aici, la Lupeni, că orașul s-a schimbat foarte mult în bine, dar mai ales să constat că mișcarea sportivă este încurajată și susținută. Cred că există toate premisele necesare pentru ca fotbalul, dar și alte discipline sportive, să renască aici, mai ales că, din câte am constatat și la acest club, există preocupări pentru a-i determina pe copii să practice fotbalul și, mai ales, să se pregătească într-o manieră profesionistă, corespunzătoare. Noi, la Federație, avem și un program național de încurajare și sprijinire a acestor cluburi destinate pregătirii copiilor, avem chiar și programe de pregătire destinate antrenorilor – care sunt extrem de importante pentru cei care vor să deruleze acest tip de activități în mod corespunzător și eficient – și ne vom implica în așa fel încât să-i includem în aceste programe și pe cei de la acest nou club de fotbal din municipiul Lupeni. Sigur că, personal, având în vedere relația mea de prietenie cu Adi Lumperdean și familia acestuia, le sunt alături și cu tot ceea ce presupune consultanța juridică și profesională pentru activitatea fotbalistică pe care o desfășoară. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în demararea acestui proiect și felicit autoritățile locale pentru că încurajează și sprijină mișcarea sportivă din acest oraș în care sportul a avut întotdeauna un rol important de spus în viața oamenilor”, a declarat prof.dr. Lucian Burchel.

Cu aceleași bune intenții este pregătită și Asociația Județeană de Fotbal să se implice în derularea proiectelor fotbalistice din municipiul Lupeni. Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara crede că faptul că există deja în Lupeni mai multe cluburi sportive angrenate în pregătirea de copii și juniori este deja un lucru de bun augur în ceea ce privește intenția de revigorare a mișcării sportive din această localitate. ”Înființarea unui nou club de fotbal la Lupeni, unde deja funcționează cu succes de mai mulți ani, alte 2-3 cluburi similare, în regim privat, nu poate fi decât de bun augur. Asta pentru că, pe de o parte, există un interes vizibil pentru jocul de fotbal în rândul copiilor, ceea ce nu poate decât să ne bucure, iar pe de altă parte pentru că, în esență, sportul înseamnă competiție, iar competiția are drept finalitate, performanța. Sigur că și noi, ca Asociație Județeană de Fotbal, ne alăturăm celor care susțin activitatea acestor cluburi, cu tot ceea ce putem. Eu am convingerea că, văzând interesul de care se bucură din nou fotbalul aici, la Lupeni, nu peste mulți ani, vom putea veni din nou la stadion, pentru a ne bucura de prezența unei noi echipe a orașului în calendarul competițional”, a declarat Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.

Toată această atenție de care se bucură, de la bun început, activitatea din cadrul CS ”Viitorul Minerul” Lupeni este, în opinia tânărului antrenor Lucu Lumperdean, un imbold ce dă speranțe tuturor celor implicați în dezvoltarea acestui proiect sportiv. ”Eu am crescut într-o familie în care fotbalul a fost cu adevărat regele sporturilor. Am avut șansa și de a juca într-o echipă de fotbal și vreau ca experiența mea și, mai ales, a tatălui meu și a unchiului meu, să o putem transfera copiilor din Lupeni care vor să practice acest sport și să facă performanță. Iar faptul că avem alături de noi oameni de calibru din conducerea AJF și FRF cred că este un pas important în această direcție pentru noi. Vrem să construim, în cadrul acestui club, sportivi care să învețe fotbalul ”ca la carte” și să-l practice mereu cu pasiune, cu talent și cu pregătire de cea mai înaltă calitate. Le mulțumim tuturor celor care au subscris acestui nou proiect, mulțumim celor care ne susțin și ne încurajează, mulțumim copiilor și părinților care deja fac parte din familia CS VIItorul Minerul Lupeni. Prin toți acești oameni, fotbalul lupenean va renaște și va fi din nou ce-a fost, poate chiar mai mult decât atât!”, a declarat Lucu Lumperdean.