Cristian Resmeriță: ”Creșterea prețurilor la alimente și energie este o crimă la adresa cetățenilor !”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Creșterea prețurilor la alimente și energie este o crimă la adresa cetățenilor !”
Cristian Resmeriță: ”Creșterea prețurilor la alimente și energie este o crimă la adresa cetățenilor !”

Dincolo de criza sanitară care pune mari probleme societății românești, având în foarte multe cazuri consecințe dramatice pentru cei afectați de boală, în opinia senatorului PSD Cristian Resmeriță, criza economică este o problemă și mai mare, pentru că ea afectează practic toți românii într-un mod dramatic.

Acesta este de părere că evoluția ascendentă fără precedent a prețurilor, în egală măsură pentru produsele alimentare și nealimentare, dar mai ales pentru facturile la energie, reprezintă o crimă la adresa tuturor românilor și apreciază că reprezentanții clasei politice trebuie să intervină de urgență pentru a găsi soluții la problemele cetățenilor. ”Nu este posibil să stăm pasivi și să vedem cu prețurile pentru facturile la energie, carburanții și chiar produsele alimentare înregistrează o creștere fără precedent, dublu sau chiar triplu raportat la doar câteva luni distanță. Eu cred că această creștere alarmantă a prețurilor la alimente și energie este o crimă la adresa cetățenilor !”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta se declară pur și simplu uluit de cum au evoluat unele prețuri, în condițiile în care veniturile oamenilor au stagnat în ultimii doi ani ba chiar, nu în puține situații, au și scăzut. În fața acestei crize economice, senatorul Cristian Resmeriță este de părere că oamenii politici trebuie să-și facă treaba, iar cei aflați la putere, trebuie să intervină în sprijinul cetățenilor cu măsuri concrete. ”Cred că oamenii politici și în mod special cei aflați la guvernare au datoria să-și facă treaba pentru care au fost puși pe acele funcții. Nu este posibil ca, în România anului 2021, pensionarii și românii cu salariul minim pe economie să fie nevoiți să aleagă între a plăti factura la căldură sau a-și cumpăra o pâine. Nu este posibil ca oamenii să nu-și poată permite să aibă căldură în casă, acum, în prag de iarnă. Nu este posibil ca oamenii să-și socotească la magazin banii din buzunare, atunci când își cumpără mâncarea. Nu asta este România reală pe care ne-o dorim!”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Ceea ce este și mai mult de neînțeles este faptul că, deși puterea politică actuală avea la îndemână pârghiile necesare pentru a veni în sprijinul cetățenilor, a ales să ignore realitățile și, fapt nemaiîntâlnit până acum, a decis să nu respecte nici măcar acele legi bune, date în guvernarea PSD, care aduceau mai mulți bani în buzunarele oamenilor. ”Noi, în perioada în care PSD a fost la guvernare, am adoptat o serie de legi prin care, după cum se știe, au crescut salarii și pensii, iar procesul de creștere urma să fie continuat în următorii ani, potrivit acestor legi votate de toate partidele politice. Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR a ales însă să nu respecte aceste legi, să nu majoreze nici pensiile cu 40%, nici salariile profesorilor, nici alocațiile pentru copii, nici alte legi de acest fel care puteau să ajute oamenii în fața situației cu care ne confruntăm astăzi. Este greu de înțeles și pentru mine, ca politician, dar mai ales pentru cetățeni, o astfel de atitudine”, apreciază senatorul Cristian Resmeriță.

În același timp, senatorul social-democrat arată că pentru a veni în sprijinul românilor afectați de scumpiri, PSD a strâns jumătate de milion de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, iar cu argumentul acestora a reușit să determine reprezentanții puterii să voteze un proiect de lege privind plafonarea prețurilor pentru energia electrică și gaze.

În opinia senatorului Cristian Resmeriță, criza economică și sanitară, peste care s-a suprapus și criza politică, implică o asumare pe care politicienii trebuie să o adopte cât mai repede. Acesta spune că, deși personal nu vede drept o soluție bună în această direcție, instalarea unui guvern minoritar și nici nu ar vota un guvern condus de PNL, va acționa conform deciziilor luate de majoritatea colegilor săi, în urma negocierilor politice care au loc la nivel central.