Jessica, fiica lui Tomi Coconea, performanță de ”Cartea Recordurilor” la numai un an

Home Stiri la zi Jessica, fiica lui Tomi Coconea, performanță de ”Cartea Recordurilor” la numai un an
Jessica, fiica lui Tomi Coconea, performanță de ”Cartea Recordurilor” la numai un an

Ceea ce se naște dintr-un campion, nu poate fi decât, la rândul său, un om al recordurilor. Este și cazul fiicei lui Tomi Coconea, sportivul de top al Văii Jiului, care la numai un an de zile s-a lansat deja în lumea campionilor, înregistrând o performanță demnă de Cartea Recordurilor.

Performanța Jessicăi nu a fost una premeditată și nici nu a fost omologată oficial în Cartea Recordurilor, pentru că părinții săi nici măcar nu și-au propus acest lucru. De fapt, Tomi și soția sa Ștefania au dorit doar să-i ofere micuței o experiență de senzație la aniversarea primului ei an de viață. Cu acest prilej, împreună, cei trei membrii ai familiei Coconea, s-au lansat, în zbor cu parapanta, peste crestele Parângului, fără a realiza că, de fapt, astfel, Jessica a devenit cel mai tânăr zburător cu parapanta din lume, din toate timpurile.

”Au trecut mulți ani în care zborul cu parapanta a fost pentru mine învățare, regăsire, antrenament, un mod de viață. Am zburat în multe locuri frumoase din multe țări, în tandemuri cu pasageri fericiți, prin locuri și cu experiențe de neuitat. Cu toate acestea nici un sentiment nu se compară cu tot ce am simțit la primul zbor în care le-am dat aripi celor mai dragi ființe din viața mea, fetiței mele Jessica și soției mele Ștefania, în munții pe care eu îi numesc „acasă”. La aniversarea de an a Jessicăi am vrut să îi dăm aripi cu care să zboare fericită și lin spre viitor. Doar atât !”, a declarat, emoționat, Toma Coconea.

Acesta ne-a mărturisit totodată că ”aventurile” Jessicăi în zborul cu parapanta sunt abia la început. Deși va mai trece ceva vreme până când fiica sa va merge la grădiniță, Tomi deja s-a gândit la acest moment și chiar a făcut o ”rezervare” pentru Jessica la o grădiniță din Lonea. De ce în Lonea ? ”Familia noastră nu locuiește în oraș, ci noi avem inclusiv domiciliul în munte, în Parâng și nu ne vedem trăind altundeva. Sigur că, în aceste condiții, am analizat unde și cum o vom putea duce pe Jessica la grădiniță, atunci când va împlini vârsta necesară. Am găsit o grădiniță în Lonea unde putem ajunge foarte repede, utilizând un mijloc de transport poate atipic, dar eficient: parapanta. Da, voi merge cu fetița mea la grădiniță de acasă, din Parâng, în zbor cu parapanta până la grădinița din Lonea, care este perfect amplasată pentru aterizare și este cel mai aproape de noi”, spune Toma Coconea.

Ca orice sportiv de performanță, dar și ca un tată care știe cât de important este sportul în dezvoltarea unui copil sănătos, Toma Coconea și-a propus să-i ofere fiicei sale șansa de a se bucura de plăcerea sportului, în toate formele sale. Jessica a început, iată, la un an, cu primul său zbor cu parapanta (care-i aduce și o primă performanță de Cartea Recordurilor). Iar următoarea performanță este deja foarte aproape, pentru că Toma și-a propus ca în această iarnă, Jessica să facă, odată cu primii săi pași, și primul slalom pe pârtia de schi. Pentru că, de pe acum, Toma este ferm convins, ca orice părinte, că cele mai frumoase performanțe din viața sa vor fi succesele fiicei sale !

Bravo, Toma ! Felicitări, Ștefania ! La mulți ani și succes în viață, Jessica !