Asociația ”Copii pentru viitor” și compania ”Curiera Transport Solutions”, parteneri pentru povești de succes

Home Educație Asociația ”Copii pentru viitor” și compania ”Curiera Transport Solutions”, parteneri pentru povești de succes
Asociația ”Copii pentru viitor” și compania ”Curiera Transport Solutions”, parteneri pentru povești de succes

Pentru inimoșii voluntari ai Asociației ”Copii pentru viitor”, luna octombrie a acestui an le-a adus alături un nou partener de încredere – CURIERA TRANSPORT SOLUTIONS (www.curiera.ro), o echipă de oameni minunați, împreună cu care cu care vor fi dezvoltate noi proiecte sociale și vor putea fi continuate cele începute deja de 4 ani și destinate copiilor din comunitățile marginalizate. ”Este vorba despre proiectele asociației noastre de susținere a copiilor din medii dezavantajate din București, dar și din localități din județele Hunedoara, Ialomița, Prahova, Iași, prin care ne propunem să venim în sprijinul lor pentru ca ei să nu abandoneze școala”, explică Ancuța Iordănescu, președintele Asociației ”Copii pentru viitor”.

La rândul său, fondatorul și managerul general al companiei Curiera Transport Solutions este convinsă că în viață, unii oameni se nasc sub semnul norocului și au o viață prosperă încă din pruncie, în timp ce alții se luptă cu tot felul de provocări și aui parte de condiții aprige și nefavorabile unei dezvoltări armonioase. ”Este dovedit faptul că mare parte din copiii care se nasc în familii defavorizate ajung la maturitate să repete același stil de viață, să nască alți copii fără acces la resurse educaționale și de igienă normale. Prin parteneriatul strâns pe care l-am încheiat cu cei de la Asociația Copii pentru Viitor ne dorim să oferim o șansă reală la o viață cât mai aproape de normalitate pentru copiii din cadrul unor astfel de familii. Cum acționăm ? Pe lângă redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit al firmei, noi donăm și câte 20 de bani de pe fiecare colet pe care-l transportăm, banii fiind direcționați pentru cei 250 de copii cuprinși în programele dezvoltate de acest ONG dedicat și care, așa cum ne-am convins, face exact ceea ce promite! În acest fel, noi dar și toți clienții noștri contribuim, direct sau indirect, la sprijinirea acestor cazuri sociale, reușind să facem o echipă excelentă împreună în ceea ce putem defini drept responsabilitate socială”, a declarat Silvia Georgiana Duță, manager general și fondator Curiera Transport Solutions.

Spre exemplu, după cum arată Ancuța Iordănescu, în prezent, aproximativ 250 de copii primesc, prin intermediul acestei asociații și cu sprijinul partenerilor său, gratuit, servicii integrate de consiliere psihologică, orientare școlară și profesională, terapie, susținere materială în fiecare lună sau chiar mai des, cu pachete cu alimente, produse de igienă și îngrijire personală, produse de curățenie, rechizite, îmbrăcăminte, cărti, burse, excursii, vizite tematice. ”Pentru  20 de copii din cartierul Rahova din București, am desfășurat și o școală de vară în cartier, cu activități de dezvoltare personală, sport, ateliere de nutriție, club de lectură, teatru, iar aceasta va continua pe tot parcursul vacanțelor școlare următoare. De fapt, programele noastre au fost gândite să ofere copiilor o dezvoltare complexă, pe mai multe planuri, care să integreze familia, comunitatea locală, comunitatea extinsă. Le inspirăm copiilor principii sănătoase și echitabile de viață, în deplin respect cu natura și cu ceilalți semeni”, spune Ancuța Iordănescu.

Aceasta arată că tot astfel a luat naștere ideea PRÂNZULUI COMUNITAR, un eveniment lunar care are loc în Slobozia și la Ghelari, în județul Hunedoara, prin care sunt îmbinate o serie de activități de socializare, de dezvoltare personală, de nutriție și alimentație sănătoasă. ”Ce înseamnă ”Prânzul Comunitar”? Înseamnă circa 70 – 80 de copii și voluntari, care se întâlnesc pentru o zi, pentru a petrece împreună timp de calitate. O parte din voluntari și copii participă la ateliere de dezvoltare personală, de artă, muzică și mișcare, iar p altă parte din voluntarii noștri, împreună cu membri ai comunității locale, gătesc o masă caldă, cu ingrediente de la producătorii locali și din programul ”Banca pentru Alimente”, cu care avem un parteneriat solid. Apoi, iau masa împreună, cu toții”, spune Ancuța Iordănescu.

Un alt proiect, început de Asociația ”Copii pentru viitor” în urmă cu 4 ani, este destinat copiilor cu afecțiuni grave, internați pe termen lung la spitalul pentru copii ”Marie Curie” din Capitală. Aceștia beneficiază de susținere materială, prin asigurarea celor necesare pe parcursul internării, respectiv scutece pampers, șervețele umede, medicamente, pijamale, masă caldă (catering).

Toate aceste proiecte sunt realizate cu voluntari, cu tineri implicați, cu oameni dedicați din comunitățile locale.

Conștienți de faptul că, pe lângă activitățile recreative, copiii au acum mare nevoie și de sprijin educațional, de ore remediale prin care să recupereze materia școlară pierdută în perioada crizei sanitare, din cauza faptului că doar puțin dintre ei au acces la tehnologia necesară pentru a participa la școala, voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor” iau în calcul dezvoltarea unor programe de tip after school, gratuite, primii beneficiari fiind copii din zona rurală a județului Ialomița și din regiunea Văii Jiului, din județul Hunedoara.