Proiect european la Lupeni privind integritatea, etica și transparența în administrația locală

Home Administrație Proiect european la Lupeni privind integritatea, etica și transparența în administrația locală
Proiect european la Lupeni privind integritatea, etica și transparența în administrația locală

Primăria municipiului Lupeni este beneficiar al unui proiect finanțat din fonduri europene, derulat prin intermediul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă. Proiectul, intitulat ”Integritatea, etica și transparența – condiție esențială pentru o administrație eficientă” își propune adoptarea unui set de măsuri privind dezvoltarea și consolidarea capacității administrative a instituției, prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesul decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Creșterea gradului de implementare a măsurilor de prevenire a corupției și a indicatorilor de evaluare;
2. Creșterea gradului de conștientizare a efectelor corupției la nivelul personalului din administrația publică locală, cât și în rândul cetățenilor;
3. Îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali în ceea ce privește măsurile anticorupție.

Pentru implementarea acestui program, administrația locală de la Lupeni va adopta mai multe măsuri, metodologii și regulamente interne referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare în autoritățile și instituțiile publice, dar și pentru a conștientiza, în rândul populației, măsurile de prevenire a corupției. În cadrul aceluiași proiect va fi realizat și un Studiu privind percepția în rândul cetățenilor și al personalului din cadrul administrației publice privind aspecte legate de corupție, iar un număr de 32 de funcționari din cadrul personalului Primăriei Lupeni și unităților subordonate va fi instruit și certificat în domeniul prevenirii și combaterii corupției, transparenței, eticii și integrității.

Valoarea totală a proiectului este de 414.703 lei. Valoarea totală eligibilă este de 414.703 lei, din care:
– 352.497,55 lei – finanțare nerambursabilă din Fondul Social European;
– 53.911,39 lei – finanțare nerambursabilă din Bugetul național;
– 8.294,06 lei – finanțare eligibilă a Municipiului Lupeni.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 de luni, începând cu data de 07.10.2021