Camere de supraveghere în zona de agrement Brădet de la Petroșani

Home Stiri la zi Camere de supraveghere în zona de agrement Brădet de la Petroșani
Camere de supraveghere în zona de agrement Brădet de la Petroșani

După ce, în perioada care s-a scurs de la modernizarea, pe fonduri europene, a zonei de agrement Brădet de pe Dealul Universității din Petroșani, aici au fost constate în repetate rânduri distrugeri ale mobilierului stradal și spațiilor verzi, iar zona a devenit tot mai mult frecventată de persoane certate cu regulile bunei conviețuiri într-o societate urbană, autoritățile locale de la Petroșani au căutat soluții pentru asigurarea cetățenilor care vin aici pentru activități sportive și de relaxare, dar și pentru a stopa fenomenul distrugerilor.

Una din soluțiile găsite, pe lângă suplimentarea programului de patrulare în zonă a Poliției locale, a fost și cea de supraveghere video a perimetrului din zona parcului Brădet. De curând, un număr de 14 camere video au fost instalate la Brădet, deopotrivă pentru siguranța oamenilor și pentru a supraveghea zona de agrement. Acestea sunt conectate la Dispeceratul Central de la Poliția Locală Petroșani. Reprezentanții autorităților locale de la Petroșani spun că, prin instalarea acestui sistem de monitorizare, polițiștii locali vor putea interveni eficient în prevenirea și combaterea unor fapte antisociale în zone, iar cei care vor continua să comită acte de vandalism, vor fi astfel mult mai ușor identificați și amendați.

De asemenea, reprezentații autorităților locale de la Petroșani informează că alte 18 camere de supraveghere video au fost montate în stațiunea Parâng, la toate stațiile de îmbarcare/debarcare și în zonele aglomerate, iar în perioada următoare, vor fi montate camere video și în cartierele Aeroport și Colonie, precum și în parcurile din localitate.