Împrumuturi speciale pentru sărbătorile de iarnă de la CAR Parîngul Petroșani

Home Economie Împrumuturi speciale pentru sărbătorile de iarnă de la CAR Parîngul Petroșani
Împrumuturi speciale pentru sărbătorile de iarnă de la CAR Parîngul Petroșani

Nici pandemia, nici restricțiile, nici scumpirile și nici un fel de alte probleme nu trebuie să stea în calea bucurie oamenilor, mai ales în perioada mult-așteptatelor sărbători de Crăciun și Anul Nou. Pornind de la acest deziderat dar și din dorința de a veni în sprijinul membrilor săi în acest scop, CAR Parîngul IFN Petroșani deschide și anul acesta o linie specială de împrumuturi, având ca destinație asigurarea disponibilităților financiare astfel încât fiecare membru al aceste Case de Ajutor Reciproc să poată avea un Crăciun și un An Nou fericit.

Potrivit președintelui acestei active și apreciate Case de Ajutor Reciproc, dr.ing. Dumitru Răscolean, suma maximă acordată în acest an celor care doresc să acceseze împrumutul de Crăciun este de 5.000 de lei, cu 2000 de lei mai mult decât în oferta similară a anului precedent. În plus, față de oferta similară a anului trecut, având în vedere și situația economică dificilă prin care trece România și care se răsfrânge și asupra cetățenilor, termenul de rambursare al acestui împrumut a fost extins de la 12 la 24 de luni. Esențial este totodată și faptul că acest împrumut beneficiază și de un cuantum redus al dobânzii, față de dobânda standard aplicată altor categorii de împrumuturi, aceasta fiind de numai 5% pe an. Pentru a accesa acest împrumut, membri CAR Parîngul Petroșani au nevoie doar de un fond social de 10% din valoarea creditului acordat, de un singur girant și de o adeverință de venit sau, după caz, de cupon de pensie.

”În general, românii sunt obișnuiți ca, de Crăciun să nu le lipsească nimic de pe mese iar cei dragi să aibă parte de frumoase cadouri așezate sub bradul împodobit. Pentru ca aceste deziderate să poată deveni realitate și pentru cei care ar putea avea îndoieli cu privire la finanțarea cheltuielilor pentru un Crăciun fericit, le aducem vestea că, potrivit unei frumoase tradiții, CAR Parîngul IFN Petroșani vine și în acest an în sprijinul membrilor săi, oferind un împrumut special destinat cheltuielilor de Crăciun”, spune dr.ing. Dumitru Răscolean, președintele CAR Parîngul IFN Petroșani.

Pentru a înțelege exact care sunt cifrele care definesc acest împrumut cu caracter special, președintele Casei arată că, spre exemplu, la o sumă împrumutată de 5.000 lei (cât este plafonul maxim oferit), cu rambursare în 24 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este de 264,19 lei. Astfel, totalul sumei de rambursat, constituit din suma împrumutată la care se adaugă dobânda totală, este de 5264,19 lei, rezultând deci o rată medie lunară de 219 lei.

Solicitările pentru obținerea împrumutului de Crăciun pot fi adresate la oricare din agențiile CAR Parîngul, în perioada 15 noiembrie – 21 decembrie 2021.