”Soacra cu trei nurori” în premieră la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură ”Soacra cu trei nurori” în premieră la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
”Soacra cu trei nurori” în premieră la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Echipa Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani aduce în fața publicului spectator, la finalul acestei săptămâni, o nouă premieră: ”Soacra cu trei nurori”, un spectacol semnat de Dan Mirea după celebra poveste cu același titlu a lui Ion Creangă.

Povestea spune că ”a fost odată o babă care avea trei fii și știa că în curând avea să le vină vremea de însurătoare. Și cum baba nu voia să-și vadă fii plecați de la casa ei, aveau să locuiască cu toții în casa bătrânescă, deși construise alte două case la stânga și la dreapta, și să le strunească pe nurori. Când îi veni vremea de însurătoare fiului cel mare, baba i-a găsit o nevastă cuminte și harnică pe care o punea să muncească și noaptea, fără să-i dea prea multă mâncare. Așa s-a întâmplat și cu fiul cel mijlociu, iar nurorile nu ieșeau din vorba soacrei întrucât aceasta le spusese că are un ochi la ceafă cu care vede tot chiar și când doarme. Deși îi găsise și fiului cel mic o noră, acesta s-a luat cu cine a dorit. Însă cea de-a treia noră era dintr-un alt aluat față de celelalte două.”

Ce s-a întâmplat mai departe cu soacra și ale sale trei nurori vă invităm să aflați sâmbătă, 13 Noiembrie 2021 de la ora 18,00 la teatrul din Petroșani unde povestea, adaptată corespunzător, este pusă în scenă într-o super comedie în care-i puteți revedea pe actorii: Mihai Sima, Nicoleta Bolcă, Laurențiu Vlad, Andrada Dobre, Nicoleta Niculescu, Simona Codreanu, Viktor Hegedus, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.

Biletele pentru premiera spectacolului ”Soacra cu trei nurori” s-au pus în vânzare la Agenția teatrală de la Petroșani. Prețul unui bilet este de 30 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.

Atenție! Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin certificatul verde. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!

Vă informăm, totodată, că duminică, 14 noiembrie 2021, la matineu (ora 12,00) pentru cei mici (și nu numai), teatrul din Petroșani propune o nouă reprezentație a piesei ”Fram, ursul polar”, după Cezar Petrescu, spectacol în regia lui Horațiu Ioan Apan.