Consiliul Județean Hunedoara vrea drumuri sigure în perioada de iarnă

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara vrea drumuri sigure în perioada de iarnă
Consiliul Județean Hunedoara vrea drumuri sigure în perioada de iarnă

Pentru că se apropie sezonul de iarnă, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a convocat joi, 11 noiembrie 2021, o întâlnire de lucru la care au participat administratorul public al județului, Costel Avram, angajații Serviciului Administrare Drumuri și operatorii care vor acționa pe teritoriul județului nostru în vederea întreținerii drumurilor județene pe timp de iarnă.

În Planul operativ de acțiune pe timpul iernii, aprobat de Consiliul Județean Hunedoara, sunt stabilite modalitățile de supraveghere, intervenție și responsabilitate cu privire la întreținerea corespunzătoare a drumurilor județene în sezonul de iarnă. De asemenea, în contractele încheiate cu operatorii sunt reglementate obligațiile ce le revin acestora în vederea acționării în cazul căderilor de zăpadă sau atunci când se impun intervenții cu material antiderapant.

„Un rol foarte important în activitatea de asigurare a siguranței pe drumurile județene îl va avea dispeceratul de iarnă care va deveni funcțional imediat ce vremea se va înrăutăți”, a declarat Costel Avram.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara le-a solicitat operatorilor să se pregătească pentru perioada care urmează, întrucât activitatea lor va fi atent monitorizată. „Eu nu le cer altceva operatorilor decât să respecte obligațiile contractuale, să fie pregătiți cu materiale și utilaje, așa cum s-au angajat atunci când au semnat contractele. În rest, vom fi atenți să-și facă datoria, le vom verifica activitatea”, a declarat Laurențiu Nistor.

În perioada următoare, conducerea CJ Hunedoara împreună cu reprezentanții Serviciului Administrare Drumuri vor efectua și o serie de verificări în teren la bazele operatorilor, pentru a se asigura că ninsorile și vremea rea nu-i va prinde nepregătiți pe cei care au în sarcină întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă.