Investiții de peste 2,55 miliarde lei solicitate de autoritățile hunedorene pentru Programul ”Anghel Saligny”

Home Economie Investiții de peste 2,55 miliarde lei solicitate de autoritățile hunedorene pentru Programul ”Anghel Saligny”
Investiții de peste 2,55 miliarde lei solicitate de autoritățile hunedorene pentru Programul ”Anghel Saligny”

Potrivit unei situații statistice centralizate de Instituția Prefectului județului Hunedoara, peste 2,55 miliarde lei este valoarea totală a obiectivelor de investiții solicitate de autoritățile locale din județul Hunedoara pentru finanțare în baza Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, inițiat și aprobat de Guvernul României.

O primă sesiune pentru depunerea cererilor de finanțare s-a încheiat, iar acum urmează evaluarea acestora, urmând ca sumele necesare să fie puse la dispoziția autorităților începând cu 2022. Pentru localitățile județului Hunedoara administrațiile publice au depus 307 proiecte pentru rețele de alimentare cu apă, sisteme de canalizare si modernizarea rețelei de drumuri publice.

Prefectul  Călin Petru Marian  a monitorizat depunerea  proiectelor pentru localitățile județului Hunedoara și va oferi în continuare tot sprijinul instituțional pentru ca acestea să fie finalizate: „Este necesară susținerea realizării obiectivelor de investiții care permit asigurarea în cel mai scurt timp a unor servicii esențiale pentru creșterea calității vieții în toate localitățile din județul nostru și, bineînțeles, din România”, spune Călin Petru Marian.

Programul național de investiții „Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în perioada 2021 – 2028, are o valoare totală de 50 miliarde lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.

Punerea în aplicare a investițiilor din alimentarea cu apă, canalizare și modernizarea drumurilor face parte din programul de guvernare al Guvernului României. În cadrul acestuia se prevede  modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală de drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei și, în următoarea etapă, extinderea rețelei de alimentare cu gaze.