Se toarnă asfalt ”pe bandă rulantă” la Lupeni

Home Administrație Se toarnă asfalt ”pe bandă rulantă” la Lupeni
Se toarnă asfalt ”pe bandă rulantă” la Lupeni

Pentru că vremea din această toamnă permite încă desfășurarea de lucrări în reabilitarea și modernizarea infrastructurii publice locale, autoritățile locale de la Lupeni profită de acest lucru și au intensificat ritmul lucrărilor de investiții care se desfășoară pe raza localității.

Astfel, după ce, în mai multe zone ale orașului, au fost finalizate lucrările de bordurare și pregătire a unor sectoare de drum, a trotuarelor, aleilor și parcărilor din mai multe cartiere, în aceste zile muncitorii de la compania angajată de Primăria Lupeni pentru execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport rutier și pietonal, au reușit să toarne și asfaltul în mai multe din zonele vizate de autorități pentru astfel de lucrări de investiții.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că lucrări de asfaltare deja s-au efectuat, în cursul acestei săptămâni ori încă sunt în plin proces de execuție. Acestea vizează, spre exemplu, modernizarea parcărilor din Bărbăteni, strada Arinilor la blocurile 35-38, a parcărilor de pe strada Liliacului la blocurile C1-C3, finalizarea legăturii dintre strada Narciselor și DN 66A, inclusiv intersecția nouă creată pentru fluidizarea traficului, dar și tot ceea ce înseamnă drumuri, trotuare, alei, parcări din zona cartierului Narciselor, cu ieșire la Școala generală nr. 3.

”Sunt lucrări esențiale pe care le-am început anul acesta și care au în vedere modernizarea unui cartier întreg, de data aceasta fiind vorba despre cartierul Narciselor, dar în același timp continuăm lucrările de configurare și asfaltare a altor parcări pe care am reușit să le identificăm și să realizăm pe raza municipiului nostru, în mai multe locuri din localitate. Mai avem în plan și alte investiții de acest fel și vom lucra la acestea atâta timp cât vremea ne va permite acest lucru, urmând ca după ce se instalează iarna, să continuăm lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale și din primăvara anului viitor”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În același timp, primarul municipiului Lupeni este foarte mulțumit de faptul că, la scurt timp după ce a fost realizată recepția noii parcări cu 250 de locuri realizată de Consiliul județean Hunedoara la baza stațiunii Straja, în zona de agrement Brăița, printr-un efort al municipalității din Lupeni au fost finalizate și lucrările de asfaltare la drumul de legătură din strada Braia, de la stația de taxare, în parcarea propriu zisă. Acest lucru aduce nu doar un acces facil către parcare pentru turiștii care vor veni la Straja în acest sezon, ci și alte aproape 100 de locuri de parcare modernizare de către administrația locală din municipiul Lupeni.