Regal de film cu filme regale pe 1 Decembrie la History Channel

Home Cultură Regal de film cu filme regale pe 1 Decembrie la History Channel
Regal de film cu filme regale pe 1 Decembrie la History Channel

Apreciatul post de televiziune History Channel marchează Ziua Națională a României, aducând în fața publicului telespectator două producții documentare de excepție. Este vorba despre documentarele istorice ”Maria – Inima României” și ”Regele Mihai: Drumul către casă”, două producții realizate de Casa de producție Chainsaw Europe, sub coordonarea lui John Florescu.

Filmul documentar „Maria – Inima României” (care va fi difuzat pe History Channel la ora 15:15) prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria. Născută prințesă britanică, Majestatea Sa a fost în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne. Alături de imagini unice de dinaintea Primului Război Mondial, preluate din 15 arhive din străinătate, imagini care au trecut printr-un procedeu de colorizare special, telespectatorii români pot asculta vocea Reginei redată într-o versiune cât mai apropiată de realitate, fiind eliminate „zgomotele” produse de tehnologia epocii.

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” (care va fi difuzat pe History Channel la ora 16:15) preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Filmul prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș.

Vă invităm să vizionați, de Ziua Națională a României, povestea celor două mari personalități regale ale istoriei noastre naționale.