Servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, în Petrila și Petroșani, prin intermediul Asociației Kandila

Persoanele vârstnice fără aparținători din localitățile Petrila și Petroșani vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu co-finanțate de administrațiile locale din cele două orașe. Acestea vor fi derulate prin intermediul Asociației Umanitare Kandila din Valea Jiului, specializată pe oferirea unor astfel de servicii sociale.

Alexandru Kelemen, președintele Asociației Kandila spune că, în acest scop, ONG-ul pe care-l conduce a încheiat un parteneriat cu Primăria orașului Petrila, respectiv cu Primăria Municipiului Petroșani, care vor asigura, în cursul anului viitor, co-finanțarea cheltuielilor pentru acest tip de servicii sociale, de care tot mai mulți oameni au nevoie. ”Prin intermediul acestui parteneriat vom putea acorda servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice fără aparținători și cu venituri reduse prin cofinanțarea oferită de cele două primării. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să identificăm persoanele care au nevoie de astfel de servicii sociale și în acest scop îi invităm pe toți cei care sunt într-o astfel de situație sau care cunosc oameni aflați într-o astfel de situație, să ne aducă la cunoștință pentru a putea veni în  sprijinul celor care au nevoie de îngrijire la domiciliu”, a declarat Alexandru Kelemen.

Persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu sau care cunosc astfel de cazuri sunt invitate să semnaleze situația la următoarele date de contact:

  • Direcția de Asistență Socială Petroșani – Str. 1 Decembrie 1918, nr. 90, tel 0254.542.668/ asistenta.sociala@primariapetrosani.ro
  • Direcția de Asistență Socială Petrila – Str. Republicii nr.196, nr. tel 0254.550.434 /splaspetrila@yahoo.com
  • Asociația Umanitară Kandila, Str. Independenței nr. 18, nr tel. 0766.374.628/ 0755.210.037/ asociatia.kandila@gmail.com