„Drumul Regelui”, drum cu prioritate în Regiunea Vest

Home Administrație „Drumul Regelui”, drum cu prioritate în Regiunea Vest
„Drumul Regelui”, drum cu prioritate în Regiunea Vest

Așa cum am mai informat, în atenția autorităților județene din Hunedoara și Arad în domeniul infrastructurii, figurează și proiectul de modernizare a drumului județean DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad), cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, având în vedere că acesta a fost deschis, între cele două localități, la inițiativa Regelui Mihai I al României.

Subiectul a figurat și pe agenda reuniunii Consiliul de Dezvoltare Regională Vest care a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Arad. Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a ridicat această problemă în cadrul forului de coordonare al programelor de dezvoltare regională din Regiunea Vest, obținând acordul pentru includerea acestei investiții în rândul investițiilor prioritare care vor fi realizate în Regiunea Vest în noul exercițiu financiar european.

”Așa cum am promis, am finalizat demersurile pentru promovarea proiectului de modernizare a DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad), cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, la nivelul regiunii Vest. Astfel, la propunerea mea, Consiliul de Dezvoltare Regională Vest a aprobat includerea acestui drum pe lista proiectelor aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes județean la nivelul regiunii. Solicitarea a fost înaintată în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dezvoltare a zonei, pe teritoriile ambelor județe. Le mulțumesc colegilor din cadrul CDR Vest pentru acceptarea propunerii noastre!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CHJ.

Acesta reamintește că „Drumul Regelui”, așa cum îl cunoaștem noi, are o importantă conotație istorică, fiind construit din dorința Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârșin la cunoscuta stațiune din județul nostru, Vața de Jos.