CicloMoșii hunedoreni se pregătesc pentru încă un Crăciun cu fapte bune

Home Stiri la zi CicloMoșii hunedoreni se pregătesc pentru încă un Crăciun cu fapte bune
CicloMoșii hunedoreni se pregătesc pentru încă un Crăciun cu fapte bune

Pentru a VI-a oară consecutiv, Asociația MC Huniadica demarează unul dintre cele mai frumoase evenimente caritabile din județul Hunedoara. Acțiunea, intitulată ”CicloMoșii”, aduce laolaltă iubitori ai ciclismului din municipiul Hunedoara care, în perioada premergătoare Crăciunului, pornesc îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, pedalând pe străzile orașului și oferind cadouri copiilor întâlniți pe stradă.

În plus, după cum precizează Daniel Vlădulescu, inițiatorul acestui proiect caritabil, cu sprijinul tuturor celor care doresc să subscrie acestei frumoase acțiuni, ”CicloMoșii” își propun să sprijine și o serie de cazuri sociale din județul nostru.

Pentru ca darurile ”CicloMoșilor” să poate fi cât mai consistente, voluntarii Asociației MC Huniadica cer ajutorul tuturor celor care doresc să se implice, să se înscrie în echipa de voluntari care vor distribui pachetele, dar mai ales solicită sprijinul celor care pot face donații în acest scop caritabil care va oferi copiilor, dar și unor familii nevoiașe, bucuria unui Crăciun fericit. Donațiile pot fi făcute în contul bancar al Asociației MC Huniadica, IBAN: RO83BTRLRONCRT0618174701, dar și prin aplicația Revolut, pe numele Vlădulescu Daniel (președinte MC Huniadica), accesând linkul revolut.me/vladul6pg – cu textul „CicloMoșii”. Desigur, doritorii pot face și donații în produse, organizatorii specificând faptul că, în cazul donaţiilor rămase sau care nu se potrivesc acţiunii, acestea vor fi redirecţionate spre ONG-uri partenere care organizează la rândul lor acţiuni umanitare în pragul sărbătorilor de Crăciun.

”CicloMoșii reprezintă o acțiune cu și pentru oameni buni. Cu fiecare ediție ne propunem să aducem un strop de culoare, fericire și bucurie pe chipurile oamenilor, în special pe cele ale copiilor, care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun. În același timp, încercăm să promovăm sportul, indiferent de forma lui, dar ne propunem și implicarea activă a cetățenilor în viața comunității”, spune Daniel Vlădulescu.

Pentru a respecta măsurile sanitare, evenimentul se va desfășura astfel:

  • În perioada 01.11-10.12.2021: înscrierea persoanele dornice să participe la această acțiune (cicliști, alergători și nu numai). Înscrierea este voluntară și gratuită.
  • În perioada 13-15.12.2021: distribuirea din partea MC Huniadica a efectelor de protecție (măști, mănuși etc.), cât și a plăsuţelor cu bunătăţi ce urmează a fi dăruite copiilor din municipiul Hunedoara și din împrejurimi.
  • Sâmbată, 18.12.2021: dăruirea plăsuţelor de către fiecare participant copiilor întâlniți pe traseul ales. Dacă nu este posibilă participarea în data de 18, acțiunea poate avea loc și în perioada 19-24.12.2021.

Organizatorii fac precizarea că fiecare participant are libertatea să îmbogățească plăsuţele primite din partea noastră, sau să creeze plăsuţe suplimentare. De asemenea, acțiunea se va desfășura individual, în grup  de maxim 3 persoane sau în familie , respectând măsurile sanitare în vigoare la acel moment.

”CicloMoșii” este una dintre cele mai apreciate activități derulate, în perioada sărbătorilor de iarnă, în municipiul Hunedoara, exemplul acestora fiind urmat și în alte localități ale județului.