Cum să îți pregătești firma pentru situațiile neplăcute: trei elemente cheie

Home Economie Cum să îți pregătești firma pentru situațiile neplăcute: trei elemente cheie
Cum să îți pregătești firma pentru situațiile neplăcute: trei elemente cheie

Orice companie vrea să ofere un mediu de lucru cât mai plăcut angajaților, dar acest lucru devine foarte dificil în lipsa curentului.

Curentul devine din ce în ce mai scump, dar nu putem trăi fără el. Astfel, un electrician bun poate salva pe oricine din situații neplăcute și poate repara totul ca la carte, astfel încât să nu apară probleme ulterioare. Cu toate acestea, dacă apar situații neplăcute și vrei ca firma ta să fie întotdeauna pregătită, ar fi bine să ai câteva scule de bază prezente în orice situație. Este posibil ca acestea să îl ajute și pe electricianul care va veni să remedieze situația.

Iată o listă cu ce nu ar trebui să îți lipsească: 

  1. Setul de șurubelnițe

Ar fi indicat să ai la sediu un set de măcar șapte șurubelnițe, trei în cruce și patru drepte, la un nivel de bază. Acestea vor fi suficiente pentru a putea rezolva problemele care se pot ivi la o instalație electrică. Trebuie, însă, să fie izolat complet. Ar fi bine să cumperi șurubelnițele dedicate, cele făcute special pentru problemele cu electricitatea și nu cele normale, de pe piață.

Aceste șurubelnițe au mânerul și tija izolate și sunt testate pentru a oferi protecție chiar și la 1000V. Mai mult decât atât, ele au și un cap magnetic, care va face mult mai ușoară munca în spații înguste.

       2. Unelte de curățat și tăiat cabluri

Există o șansă mare ca orice problemă apare, să fie legată de cabluri. Exact la fel ca mai sus, va fi nevoie de o unealtă pentru tăierea cablurilor, care să fie complet izolată pentru siguranța electricianului. Cleștele pentru curățat și tăiat este foarte bun pentru o tăietură exactă, care nu va strivi conductorul și va oferi siguranța necesară. El va oferi protecție pentru toate tipurile de conductoare de cablu și se va regla automat, totul în funcție de diametrul firului care va fi tăiat. De asemenea, o unealtă bună o reprezintă clemele. Pentru garanția calității, vezi aici clemele Wago de la Wyre.

       3. Creionul de tensiune

Un alt element esențial este creionul de tensiune. Acesta este utilizat pentru a se detecta orice întrerupere la conductorul de nul. Înainte de orice lucrare la o instalație electrică, pe părțile neizolate, se va folosi creionul de tensiune pentru a putea să verifice prezența fazei. Acesta va detecta o tensiune între 125 și 259 de V. De asemenea, se va putea alege și un tester de tensiune care va arăta voltajul din instalația electrică. Acest creion va aduce un plus de siguranță pentru orice lucrare.

Așadar, chiar dacă este indicat ca întotdeauna să chemi un electrician când apar probleme la firma ta, ar fi bine să ai și tu pregătită o trusă de scule de bază pentru a fi mereu la îndemână și pe care le vei putea pune la dispoziția electricianului în caz că îi lipsește ceva.

sursă foto: Unsplash.com.