Județul Hunedoara prezent la ceremonia online ”100 de regiuni înfrățite cu Provincia Shaanxi”

Home Stiri la zi Județul Hunedoara prezent la ceremonia online ”100 de regiuni înfrățite cu Provincia Shaanxi”
Județul Hunedoara prezent la ceremonia online ”100 de regiuni înfrățite cu Provincia Shaanxi”

La invitația guvernatorului Provinciei Shaanxi (Republica Populară Chineză), președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a participat la ceremonia online „100 de regiuni înfrățite cu Provincia Shaanxi”.

Evenimentul a fost organizat de Guvernul Provinciei Shaanxi cu ocazia semnării a 100 de acorduri de înfrățire cu regiuni din străinătate. Ceremonia a fost prezidată de guvernatorul Provinciei Shaanxi, domnul Zhao Yide și a reunit participanți din toate regiunile și orașele înfrățite cu provincia chineză, între care Municipiul Chișinău – Republica Moldova, Regiunea Mogilev – Belarus, Regiunea Valencia – Spania, Municipalitatea Butwal – Nepal.

Cu acest prilej, reședintele Consilului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a transmis participanților și un mesaj, în care a arătat că: ”Este o mare plăcere pentru mine să vă transmit, în numele Consiliului Județean Hunedoara, cele mai calde felicitări pentru Evenimentul „100 de Regiuni înfrățite cu Shaanxi”. România și China au o lungă istorie de prietenie. Județul nostru a stabilit relații de înfrățire cu provincia Shaanxi în martie a acestui an și, prin urmare, suntem una dintre aceste 100 de regiuni surori. Vom continua să depunem eforturi pentru a aprofunda cooperarea pragmatică cu Shaanxi în mai multe sectoare. Sunt încrezător că o relație bine dezvoltată între Hunedoara și Shaanxi va aduce beneficii ambelor regiuni. Vă doresc ca evenimentul „100 de Regiuni înfrățite cu Shaanxi” să aibă succes deplin!”.

În cadrul evenimentului „100 de regiuni înfrățite cu provincia Shaanxi”, capitala Xi’an găzduiește, în aceste zile, o expoziție de artă cu lucrări ale artiștilor din regiunile înfrățite și din regiunea organizatoare. Cinci creatori de artă vizuală din județul Hunedoara au avut astfel ocazia să-și expună lucrările pe simeze, în format scanat High Definition, pentru a fi admirate de publicul chinez. Este vorba despre Alina Nealcoș, Ana Maria Rugescu, Doina Reghiș Ionescu, John Pîrva și Ovidiu Muntean.

Consiliul Județean Hunedoara și Provincia Shaanxi (Republica Populară Chineză) au semnat în luna martie a acestui an „Acordul de Înfrățire”, rod al multiplelor demersuri diplomatice inițiate încă din anul 2017. Documentul deschide calea unei colaborări de lungă durată în mai multe domenii de interes pentru ambele regiuni.