Investiții în modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale în campusul Universității din Petroșani

Home Stiri la zi Investiții în modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale în campusul Universității din Petroșani
Investiții în modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale în campusul Universității din Petroșani

Implementarea proiectelor derulate în prezent la Universitatea din Petroșani, îndeosebi din fonduri europene, care vizează modernizarea infrastructurii educaționale este dublată de o serie de investiții, de mai mică amploare dar de mare impact în rândul celor care utilizează infrastructura de acces rutier și pietonal din campusul universitar.

În acest context, de curând, aici au demarat lucrări de modernizare a parcărilor, a aleilor pietonale și a scărilor de acces către sediul principal al Universității. Aceste lucrări sunt finanțate din fonduri proprii ale instituției de învățământ superior dar și din fonduri de la Ministerul Educației.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că acest set de investiții sunt aprobate de Senatul academic și vin în completarea marilor proiecte derulate în acest moment în campusul universitar, investiții care vizează modernizarea întregii infrastructuri din cadrul Universității. ”Senatul universitar a aprobat derularea unor investiții propuse de conducerea executivă și administrativă a Universității, investiții care vizează modernizarea scărilor de acces din zona Bibliotecii Universitare către sediul principal și din parcarea mediană, cunoscută drept parcarea studenților, de asemenea, către sediul principal al Universității, aceste lucrări fiind absolut necesare în condițiile în care nu s-au mai făcut de foarte mult timp lucrări de reabilitare a acestora.  De asemenea, în acest proiect sunt cuprinse și lucrări care vizează modernizarea aleii care leagă cele două intrări în corpul principal al Universității, de la rectorat la intrarea studenților, dar și lucrări de modernizare a parcării studenților”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.