Cu credință și artă pe ”Drumul spre bine” în slujba semenilor

Home Cultură Cu credință și artă pe ”Drumul spre bine” în slujba semenilor
Cu credință și artă pe ”Drumul spre bine” în slujba semenilor

Se spune că sărbătoarea Crăciunului și zilele care o precedă sunt binecuvântate de Dumnezeu așa cum binecuvântate sunt și faptele oamenilor care pun laolaltă cu bucuria acestor sărbători, dorința de a face bine semenilor lor.

Binele se face din inimă, dar pentru a ajunge la el avem nevoie de artă și cultură. Acesta este și motivul pentru care Parohiile Romano-Catolice din Valea Jiului împreună cu Asociația Kandila din Petroșani și-au unit eforturile în dorința de a sensibiliza comunitățile din Valea Jiului nu doar prin puterea credinței, ci și prin fascinația artei, de a veni alături de cei care și-au asumat responsabilitatea îngrijirii persoanelor vulnerabile și a celor înaintați în vârstă, dar rămași fără sprijin.

Astfel, în vederea colectării de fonduri necesare derulării în condițiile cele mai bune a activităților sociale ale voluntarilor Asociației Kandila, Parohiile romano-catolice din Valea Jiului invită iubitorii de muzică sacră la un inedit concert în cadrul căruia vor avea ocazia de a asista la un concert al Corului cameral ”Intermezzo” precum și la un recital extraordinar al pianistului Aurelian Epuraș. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 decembrie 2021 la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Varvara” din Petroșani, începând cu ora 15,00. Intrarea la acest eveniment este liberă și binevenită, dar la finalul evenimentului va fi organizată o colectă, fondurile strânse urmând să fie donate Asociației Kandila din Petroșani, ale cărei activități sociale și umanitare, atât de necesare, și-au câștigat deja respectul comunității.