Alocări financiare pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală ale administrațiilor locale, de la CJH

Home Administrație Alocări financiare pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală ale administrațiilor locale, de la CJH
Alocări financiare pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală ale administrațiilor locale, de la CJH

Consiliul județean Hunedoara a decis luni, 13 decembrie 2021, într-o ședință de îndată convocată de președintele Laurențiu Nistor, aprobarea unui proiect de hotărâre privind repartizarea către unitățile administrativ-teritoriale a impozitului pe venit, corespunzător cotei de 6% prevăzută în Legea Bugetului de Stat pe anul 2021.

Astfel, către autoritățile administrațiilor publice locale au fost repartizate fonduri în valoare totală de 1.746,31 mii lei. Potrivit președintelui CJH, Laurențiu Nistor, banii alocați au ca destinație susţinerea programelor de dezvoltare locală și susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și acoperirea unor cheltuieli de funcționare pe care unitățile administrativ- teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii.

”Le mulțumesc consilierilor județeni pentru voturile acordate în vederea adoptării hotărârilor pe care le-am supus dezbaterii în ședința extraordinară convocată astăzi. Cel mai important proiect se referă la acordarea sumelor către unitățile administrativ-teritoriale pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare , pe care, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii. Votul covârșitor în favoarea acestui proiect de hotărâre demonstrează că acționăm corect și susținem dezvoltarea localităților în mod egal, indiferent de culoarea politică a primarilor”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.