Primarul Cristian Merișanu revine în echipa politică a PSD Vulcan

Home Politică Primarul Cristian Merișanu revine în echipa politică a PSD Vulcan
Primarul Cristian Merișanu revine în echipa politică a PSD Vulcan

Surpriză și nu prea, pe scena politică a Văii Jiului, la final de an, după ce senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al Organizației județene PSD a anunțat că, începând de luni, 20 decembrie 2021, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu revine în echipa social-democraților. ”Mă bucur să vă anunț, atât în calitate de președinte interimar al Organizației PSD Vulcan, dar mai ales de prieten al domnului Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan, că acesta a luat decizia de a reveni în echipa noastră. Cred că acest lucru este o chestiune normală, având în vedere că acesta este alături de echipa social-democrată de mai bine de 20 de ani, de când a intrat, practic în viața politică, iar foarte mulți vulcăneni sunt de părere că locul său este alături de PSD”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că, deși nu va putea depune încă o adeziune de membru al PSD, Cristian Merișanu (din considerente obiective), acesta va avea chiar statutul de coordonator al activității Organizației PSD Vulcan. ”Din punctul meu de vedere, când vine vorba despre un prieten, o strângere de mână face mai mult decât o semnătură pe o hârtie și, tocmai de aceea am luat decizia de a-i da și misiunea de a coordona, administrativ și politic, echipa PSD de la Vulcan”, a mai spus Cristian Resmeriță.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, care a câștigat alegerile candidând din partea Pro România apreciază, la rândul său, că decizia politică de a reveni în PSD este una firească deși, cu toate acestea, ea a fost luată în deplin consens cu consilierii și susținătorii săi. ”În cursul acestui an, foarte mulți vulcăneni care m-au ales în funcția de primar, dar care sunt, asemeni mie, oameni de stânga, social-democrați, mi-au cerut să fac în așa fel încât să revin la PSD. Am avut o serie de consultări în acest sens și cu colegii mei, cu consilierii locali ai Pro România și ai PSD, cu susținătorii mei și am luat decizia de a oficializa o relație formală pe care o avem și de a ne continua, împreună, proiectele de dezvoltare a municipiului Vulcan. De aceea, am luat decizia de a mă întoarce, practic acasă. E foarte important să ne uităm în viitor, să știm ceea ce vrem să facem de acum înainte. Important este că toată echipa care a fost alături de mine, va veni în acest nou dar vechi proiect politic al nostru, al tuturor, care este Partidul Social Democrat”, a declarat Cristian Merișanu.

Deși nu se teme de eventuale interpretări legislative care să-i poată pune în pericol calitatea de primar, Cristian Merișanu spune că, deocamdată nici el, nici consilierii locali ai Pro România nu vor demisiona din acest partid, ci pentru o perioadă vor prefera varianta unui ”concubinaj” politic. ”Nu se pune, sub nici o formă problema ca Pro România să critice decizia noastră. Dacă priviți cu atenție scena politică, vedeți desigur că și președintele Victor Ponta a deja foarte aproape de revenirea în PSD. Într-un fel, Pro România este deja la ușa PSD, în timp ce noi, la Vulcan, prin decizia comună de astăzi, suntem deja înăuntru. Important este că acest pas va fi unul benefic pentru oameni și ne va permite ca, având sprijinul celui mai mare partid politic din România, să putem face mai multe pentru Vulcan și pentru cetățenii Vulcanului”, a mai spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Tot astăzi, Organizația PSD Vulcan a organizat alegeri interne pentru desemnarea echipei de conducere. În funcția de președinte al acestei formațiuni politice a fost ales consilierul local Emil Andraș. Senatorul Cristian Resmeriță, cel care a deținut până astăzi funcția de președinte interimar al acestei organizații și cel care coordonează activitatea organizațiilor PSD din Valea Jiului salută decizia social-democraților vulcăneni și precizează că noul lider al PSD Vulcan, Emil Andraș va lucra sub coordonarea politică directă a primarului Cristian Merișanu.