Impozitele și taxele locale nu vor fi majorate în 2022 în municipiul Lupeni

Home Administrație Impozitele și taxele locale nu vor fi majorate în 2022 în municipiul Lupeni
Impozitele și taxele locale nu vor fi majorate în 2022 în municipiul Lupeni

La propunerea primarului Lucian Resmeriță, Consiliul local al municipiului Lupeni a decis, în cadrul ultimei ședințe de lucru din acest an, ca nivelul impozitelor și taxelor locale aferente anului 2022 să rămână la fel ca în anul 2021.

”Am solicitat Consiliului local să păstrăm neschimbate cotele de impozite și taxe pentru anul 2022, la nivelul celor pe care le-am avut în acest an. Practic, prin această decizie, pentru care le mulțumesc membrilor Consiliului local că au acceptat-o, taxele și impozitele locale în municipiul Lupeni rămân la cea mai mică cotă. Sigur că acest lucru influențează negativ bugetul administrației locale, însă am luat această decizie cu gândul că ea va influența pozitiv bugetul fiecărei familii și fiecărei firme din municipiul nostru și cred că, după un an în care facturile la utilități și prețurile pentru coșul zilnic au explodat, faptul că nu vor crește și impozitele și taxele locale constituie o minimă formă de protecție socială pe care o putem acorda și noi, ca administrație locală guvernată după principii social-democrate, cetățenilor din municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta este convins de justețea acestei măsuri, cu atât mai mult cu cât, în anul 2021, marea majoritate a contribuabililor la bugetul local, fie persoane fizice, fie persoane juridice, s-au dovedit a fi adevărați parteneri ai administrației locale, prin achitarea la termen a datoriilor fiscale ce le revin. ”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, prin achitarea integrală și la termen a taxelor și impozitelor locale au făcut posibilă nu doar buna funcționare a administrației locale, ci au contribuit și la dezvoltarea unor programe sociale și a unor proiecte de dezvoltare pe care am reușit să le realizăm în cursul acestui an. După cum s-a văzut, atunci când contribuim și administrăm împreună bugetul comunității noastre, reușim să facem multe din lucrurile pe care, tot împreună ni le dorim și ni le propunem, ba poate chiar mai mult decât atât”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit prevederilor legale, Consiliul local Lupeni a acceptat doar ajustarea taxelor și impozitelor locale cu cota aferentă creșterii indicelui de inflație al anului precedent, respectiv 2,6%, care este obligatorie.