Fondurile sociale ale membrilor CAR Parîngul Petroșani, bonificate cu minim 4% la începutul anului 2022

Home Economie Fondurile sociale ale membrilor CAR Parîngul Petroșani, bonificate cu minim 4% la începutul anului 2022
Fondurile sociale ale membrilor CAR Parîngul Petroșani, bonificate cu minim 4% la începutul anului 2022

Fondurile sociale acumulate de membrii CAR Parângul IFN Petroșani constituie nu doar economii sigure, ci și plasamente financiare eficiente. Acest lucru este confirmat pe deplin de faptul că, dincolo de facilitățile sistemului de creditare de care se bucură membri CAR Parângul IFN Petroșani (una dintre cele mai importante Case de Ajutor Reciproc din zona de Vest a României), aceștia au parte, la început de an și de o importantă bonificație pe segmentul de economisire.

Astfel, potrivit președintelui CAR Parângul IFN Petroșani, dr.ing. Dumitru Răscolean, începutul anului aduce un plus în conturile membrilor acestei instituții financiare nebancare, odată cu calculul beneficiilor la fondul social al acestora. ”Acest beneficiu pe care-l acordăm membrilor Casei noastre de Ajutor Reciproc pornește de la un procent de 4% din valoarea fondului social existent la finalul lunii decembrie, pentru fiecare dintre membri noștri. În plus, în funcție de vechime, acordăm și un bonus cuprins între 0,5% (pentru membri cu o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani), respectiv de 1% (pentru membrii cu o vechime mai mare de 10 ani)”, explică Dumitru Răscolean.

Mai mult, acesta arată că o bonificație semnificativă a beneficiilor la fondul social este aplicată și membrilor minori, care contribuie la fondul special intitulat ”Fondul Viitorul”, pentru care CAR Parîngul IFN acordă un bonus de 4% la beneficiul fondului social aferent anului 2021.

Potrivit regulamentului intern al acestei instituții financiare, beneficiul pentru anul 2021 se calculează aplicându-se procentul de 4% din soldul mediu aritmetic al fondului social, iar bonusurile se calculează la soldul lunii decembrie. Conducerea CAR Parîngul IFN arată că există și o formulă de calcul al beneficiului aferent anului 2021, prin care fiecare membru își poate verifica singur ce drepturi îi revin.

”Ne bucurăm că putem veni în sprijinul membrilor noștri și prin această formulă de calcul a beneficiilor la fondul social care, după se poate lesne constata este net superioară dobânzilor din sistemul bancar. Ne dorim ca și în acest fel să-i fidelizăm pe membri noștri și să aducem venituri suplimentare celor care au ales să-și economisească o parte a veniturilor în fondul social constituit la CAR Parîngul, mulțumindu-le și în acest fel pentru încrederea lor și pentru faptul că fac posibilă funcționarea sistemului nostru financiar și, astfel, putem contribui împreună la întrajutorarea membrilor care au nevoie de sprijin financiar”, a mai spus Dumitru Răscolean, președintele CAR Parîngul IFN Petroșani.

În același timp, Consiliul Director al CAR Parîngul IFN face precizarea că există și o serie de restricții privind acordarea de beneficii și bonificații ale acestora, pentru unii dintre membri Casei. Este vorba, spre exemplu, despre acei membri care s-au înscris în sistemul CAR în ultimele 3 luni ale anului 2021, care au minim 6 luni fără depunere în contul fondului social ori cei care înregistrează întârzieri la plata ratelor pentru creditele contractate în sistemul CAR.

Sumele cuvenite pentru beneficiarii acestor drepturi vor fi vărsate în contul personal, constituindu-se în majorarea corespunzătoare a fondului social al acestora.