Bugetul municipiului Petroșani în creștere cu peste 15 milioane de lei în 2022

Home Economie Bugetul municipiului Petroșani în creștere cu peste 15 milioane de lei în 2022
Bugetul municipiului Petroșani în creștere cu peste 15 milioane de lei în 2022

Autoritățile administrației locale de la Petroșani au lansat în dezbatere publică proiectul Bugetului local pentru anul 2022. Potrivit datelor publicate pe pagina web a Primăriei municipiului Petroșani, pentru anul 2022 se estimează o creștere cu peste 15 milioane de lei, atât la capitolul veniturilor, cât și la cel al cheltuielilor administrației locale.

Astfel, veniturile totale ale acestui an sunt estimate la suma de 85.691.000 de lei. Acestea provin, în cea mai mare parte din repartizarea cotelor și sumelor defalcate din impozitul pe venit al salariaților care își desfășoară activitatea în sectorul public și privat, în cadrul instituțiilor și firmelor care funcționează în această localitate. Din aceste cote defalcate, Primăria Petroșani estimează încasări de peste 36 de milioane de lei în acest an. O altă importantă sursă de venit la Bugetul local rămâne impozitul pe proprietate (terenuri, imobile, autoturisme etc.), de unde administrația de la Petroșani estimează încasări de aproape 7 milioane de lei.

Cu toate că veniturile Bugetului local al municipiului Petroșani pentru anul 2022 sunt în creștere cu 15 milioane de lei față de anul precedent, construcția bugetară propusă de reprezentanții Primăriei municipiului Petroșani este una în care și cheltuielile estimate sunt în creștere cu aceeași sumă, astfel încât se estimează închiderea anului bugetar cu o balanță în care veniturile și cheltuielile au aceeași valoare.

Proiectul Bugetului local al municipiului Petroșani pentru anul 2022 se află în prezent în dezbatere publică, iar cetățenii interesați pot consulta documentul pe Internet și pot face, în scris, observații și propuneri pe marginea acestuia. În cursul acestei luni, proiectul de buget va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința de plen a Consiliului local, urmând ca după validarea acestuia să devină operațional.